Nema evropskog puta BiH bez Srpske

Nema evropskog puta BiH bez Srpske

Nema evropskog puta BiH bez Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je u rekapitulaciji sedmice u objavi na društvenoj mreži Instagram da nema evropskog puta BiH bez Republike Srpske i da je to definitivno potvrđeno odlukom Еvropskog savjeta.

„Neće biti promjene Ustava BiH i oni koji su u Sarajevu mislili da će politiku majorizacije podvaliti kao evropski put, znaju da se to neće desiti“, naveo je Dodik.

Dodik je dodao da Srpska nije i neće biti konfliktna strana, ali i dalje će tražiti da se poštuju naša prava, slovo Dejtona i Ustav BiH. Ako to i drugi hoće i prihvataju, dodao je, možemo ići dalje.

Dodik je podsjetio da se tokom sedmice sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem te da je na sastanku dogovoreno da se 5. i 6. maja održi veliki vaskršnji sabor Srbije i Srpske na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture.

Osim togao, dodao je predsjednik Srpske, ove sedmice boravio je i u Trebinju gdje je razgovarao sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, te održao sastanak sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, načelnicima hercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske, te otvorio peti Samit energetike.

Nema evropskog puta BiH bez Srpske

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

autor: http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.