Nikola Mirotić – Žao mi je, ali ne dolazim u PARTIZAN!

Nikola Mirotić – Žao mi je, ali ne dolazim u PARTIZAN!

Nikola Mirotić definitivno neće pojačati redove Partizana ovog ljeta, što je i sam potvrdio na svojim društvenim mrežama.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Poštovani, celi svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu.

To je trnovit put koji zahteva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki deo svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvek igrajući kao deo tima.

Zaista, košarka je postala deo mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe.

Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.

Ja želim taj put da nastavim.

Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri

Takođe želim da moja porodica deli tu radost.

Međutim, već nedeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere.

Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi.

Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK “Partizanu”, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba.

Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima.

Istine radi, moram napomenuti da nijedna pretnja nije došla iz tabora KK ‘Crvena zvezda’ i da sa njima uvek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja.

Karijeru nastavljam izvan Srbije

Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu.

Zahvaljujem se KK ‘Partizan’ na ukazanom povjerenju i želji da budem deo njihovog tima, ali sam ipak doneo odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije“, napisao je Mirotić.

Ovim je stavljena tačka na višemjesečno pitanje što se tiče Srbije, prije svega crno-belih, a sada je jedini znak pitanja gdje bi Nikola mogao da nastavi sa svojim igrama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikola Mirotic (@nikolamirotic33)

autor:agencije/faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.