Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

Protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića podnesena je nova krivična prijava. Ovog puta zbog probijanja budžeta od milion maraka za plate 107 radnika koji su zaposleni na određeno vrijeme, piše ATV.

 

Krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnio je Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine grada. Kaže da je gradonačelnik zloupotrijebio službeni položaj i neodgovorno se ponašao.

Ako ovako nastavi do kraja mandata, šteta koju gradonačelnik nanosi budžetu Bijeljine dostigla bi 3 do 4 miliona maraka, kaže odbornik Zlatan Lazarević.

Za taj novac, objašnjava, mogu se povećati socijalna davanja, pomoći studentima, uložiti u nove industrijske zone i puteve. Ovakvim nesavjesnim poslovanjem gradonačelnik Bijeljine pokazuje ko je zapravo i čime se bavi.

Devet mjeseci prošlo je od kako je Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ postavila odborničko pitanje gradonačelniku Ljubiši Petroviću o nezakonitom zapošljavanju.

Iako je dužan da odgovori u roku od 30 dana – odgovora do danas nema.

Sada je još jasnije da na tom polju nešto nije u redu i da se Gradska uprava Bijeljina bavi nezakonitim radnjama, poručuju pojedini lokalni odbornici. Koga je, kako i zašto zaposlio na ovaj način, pitanja su koja, zasad, ostaju bez odgovora.

(autor: ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.