Nove prijetnje iz drugog entiteta: Pominju sukobe, ratna dešavanja i genocide

Nove prijetnje iz drugog entiteta: Pominju sukobe, ratna dešavanja i genocide

Nove prijetnje iz drugog entiteta.

Iz drugog entiteta ponovo stižu prijetnje sukobima, podsjećanja na ratna dešavanja a pominju ponovo i nove genocide.

Ovog puta prijetnje stižu iz Bosanskog/Bošnjačkog Narodnog Vijeća koje se oglasilo saopštenjem.

Jedan od ideologa ovog Vijeća koje ponovo uzburkava strasti i onemogućava suživot naroda u BiH je jedan od optuženih u slučaju Dobrovoljačka. Riječ je o Mahiru Žišku koji je obavljao visoke političke, vojne i policijske dužnosti a sada je očigledno blizak i ovom Vijeću koje izdaje ovako zapaljiva saopštenja.

Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

„U povodu najava da će 2. i 3. maja 2024. godine od strane ekstremista doći do nemira, napada na povratnike, pokušaja uspostavljanja kontrolnih i borbenih položaja na međuentitetskim linijama Bosansko/Bošnjačko Narodno Vijeće izdalo je sljedeće saopštenje:

Svaki, pa i najmanji eksces, može imati nesagledive posljedice po građane BiH i regije. Ministarstva unutrašnjih poslova oba entiteta dužna su na području svog djelovanja spriječiti bilo kakve eventualne sukobe, obezbijediti javni red i mir, zaštititi građane i imovinu te obezbijediti nesmetan protok ljudi i roba.

Secesija nije moguća, a pokušaj državnog udara automatski podrazumijeva povratak Ustava Republike Bosne i Hercegovine. Ukoliko se neko od ekstremista ipak usudi otvoriti ovu Pandorinu kutiju, neka zna da građani, patriote, neće stajati po strani i čekati novi genocid!

U skladu s opštim stanjem u državi, građani se ne mogu pouzdati u institucije u kojima predominantno rukovode potomci nekadašnjih ratnih zločinaca.

Zato pozivamo sve Bosanske patriote da na svaki mogući način spriječe divljanje, krađe, napade na građane, institucije i pojedince. Pripadnike i radnike svih agencija na nivou BiH iz reda ostala dva naroda, uključujući i Oružane snage BiH, upozoravamo da obrate pažnju na vlastitu odgovornost ukoliko se ponovi scenarij iz aprila 1992. godine, kada je došlo do podjele MUP-a R BiH, te drugih ministarstava, otimačina i uništavanja društvene imovine. Savjesni i patriotski opredijeljeni građani neće dopustiti takvo ponašanje!

Ne oslanjamo se na međunarodne snage jer smo već jednom prošli kroz taj scenarij, a namjere da te snage budu upotrijebljene za uspostavu linije razdvajanja među entitetima po Kiparskom scenariju su nedopustive!“

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.