Novi detalji sukoba navijača i policije u Zagrebu

Novi detalji sukoba navijača i policije u Zagrebu

Novi detalji sukoba navijača.

Zagrebačka policija izvijestila je o napadu Hajdukovih navijača na policijske službenike jučer nakon utakmice

Zagrebačka policija oglasila se o incidentu koji se dogodio sinoć nakon utakmice Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj.

Na utakmici je bilo oko 4.500 navijača, od toga 1.400 gostujućih.

Prema novim informacijama koje iznosi policija, lakše je povrijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan lični automobil.

„Obezbjeđenje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem preduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta bezbjednosti prošla u najboljem redu. Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon obezbjeđenja javnog okupljanja preduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili uslove za neometano održavanje javnog okupljanja“, naveli su iz policije.

Kaako su dodali, sve je bilo u redu do samog kraja utakmice kada su navijači krenuli da se razilaze.

„Direktan napad na policiju“

U policijskom saopštenju se dodaje kako je veća grupa navijača direktno napala policijske službenike koji su nadzirali izlazak gostujućih navijača s istočne tribine.

Policajci su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica – tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljih postupanja.

„Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i jedan zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Napad na službenu osobu. U toku je kriminalističko istraživanje“, kažu iz policije.

Iz policije su još dadali da tokom obezbjeđivanja šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni bezbjednosni događaji, oštećenja imovine ni povređivanje osoba, odnosno tokom čitavog dana na području Zagreba policija nije zabilježila niti jedan incident povezan sa fudbalskom utakmicom koji bi uticao na stanje bezbjednosti.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.