Obavili smo više stotina kardiohirurških zahvata

Obavili smo više stotina kardiohirurških zahvata

Obavili smo više stotina kardiohirurških zahvata

Više stotina kardiohirurških zahvata u protekle dvije godine na Klinici za kardiohirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske najbolji su dokaz uspješnog rada i obezbjeđivanja vrhunske zdravstvene usluge građanima Srpske, istakao je načelnik Klinike Nikola Šobot.

„Bavimo se zbrinjavanjem kompletne kardiovaksularne patologije u smislu kardiohirurgije.

Uspjeli smo da pokrenemo i hitni program, minimalno-invazivni program i sve što jedna moderna klinika podrazumijeva“, rekao je Šobot novinarima u Banjaluci na obilježavanju dvije godine rada Klinike.

Načelnik Klinike za kardiologiju u UKC-u Tamara Kovačević Preradović izjavila je da su zaokruživanjem svih usluga, dijagnostičkih i terapijskih, nehirurških i hirurških, ove klinike u mogućnosti da pruže najkvalitetniju uslugu stanovnicima Srpske.

„U veoma bliskoj budućnosti imamo ostvarenje zajedničkog sna da formiramo institut za kardiovaskularne bolesti Republike Srpske uz podršku Srbije i kolega iz instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Sremska Kamenica“, rekla je Preradovićeva.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici Aleksandar Redžek rekao je da su u prvoj godini rada Klinike za kardiohirurgiju u Banjaluci nastojali da postave osnovne procedure i implementiraju ono što u ustanovama u Srbiji već funkcioniše.

„U drugoj godini uspjeli smo da unaprijedimo sav kadar koji samostalno radi operacije. Na početku ovog projekta sa našeg instituta dolazilo je devet članova, a danas tri“, naveo je Redžek.

Obavili smo više stotina kardiohirurških zahvata

Upravnik Klinike za kardiohirurgiju u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Slobodan Mićović rekao je da je u protekle dvije godine na Klinici za kardiohirurgiju u Banjaluci urađeno više od 500 uspješnih operacija, što su odlični rezultati i da kolege iz Srpske uvijek mogu računati na podršku kolega iz Srbije.

„Imamo ogromno iskustvo, od 1978. godine uradili smo više od 65.000 kardiohirurških procedura i imamo znanje koje možemo da prenesemo kolegama iz Srpske“, rekao je Mićović.

Posebna zahvalnost na konferenciji za novinare istaknuta je predsjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske i menadžmentu UKC-a Srpske.

Klinika za kardiohirurgiju u UKC-u Republike Srpske zvanično je otvorena 11. septembra 2022. godine, a prva kardiohirurška operacija urađena je 6. juna iste godine uz podršku instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Vojvodine, prenosi Srna.

autor: http://srna.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.