Oduzeta beba iz Brčkog vraćena majci, otac je odveo u Srbiju!

Oduzeta beba iz Brčkog vraćena majci, otac je odveo u Srbiju!

Oduzeta beba iz Brčkog vraćena majci.

Beba iz Bijele kod Brčkog, koju je prije šest dana protivrpavno oduzeo njen otac M.M., vraćena je majci J.M.

Tužilaštvo Brčko distrikta saopštilo je da je beba vraćena majci nakon intezivnog postunja brčanskih istražnih organa i uspješne saradnje sa Interpolom i nadležnim organima Srbije.

”Suočen s posljedicama krivičnog gonjenja zbog nasilja u porodici i oduzimanja djeteta, osumnjičeni otac djeteta vratio je devojčicu koju je 7. maja, uz pomoć njegovih roditelja, protivpravno oduzeo od majke”, rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva Brčko distrikta.

Naredbom o sprovođenju istrage M.M. se sumnjiči da je 6. maja, u mjestu Bijela, u kući u kojoj živi sa vanbrančnom suprugom i njihovim djetetom, rođenim 2023. godine, najprije izvršio nasilje nad suprugom.

”U naredbi se navodi da je on nakon kraće rasprave fizički napao suprugu i napao je na način da joj je rukama i nogama zadao više udaraca po glavi i tijelu, usljed čega je zadobila lake tjelesne povrede. Tom prilikom uputio joj je i pogrdne riječi i prijetnje da je treba ubiti, nakon čega je u dva navrata krenuo da je napadne čakijom, u čemu ga je spriječio njegov otac”, saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrika.

Dodaje da je tužilaštvo istragu proširilo i na raniji period tokom kojeg je M.M. suprugu fizičiki i psihički zlostavljao tako što joj je upućivao ozbiljne prijetnje da će ubiti nju i porodicu i da dijete neće nikada dobiti.

”Ozbiljnost prijetnji osumnjičeni je naročito ispoljio 6. i 7. maja, kada je nakon nasilja nad suprugom, u namjeri da oštećenoj uskrati pravo da bude sa svojim djetetom, bez njenog znanja i odobrenja, u dogovoru sa svojim roditeljima, djevojčicu uzeo iz njene porodične kuće i odvezao na područje susjedne Srbije”, navode u Tužilaštvu.

Pojanjšavaju da su odmah nakon toga istražni organi uspostavili operativnu saradnju sa Interpolom i nadležnim organima Srbije.

”Osumnjičeni je sa oduzetim djetetom ubrzo lociranj u Srbiji. Suočen s posljedicama istrage, u okviru koje je po preduzimanju hitnih radnji krivičnog gonjenja, slijedilo raspisivanje međunarodne potjernice, osumnjičeni je djevojčicu, posredstvom njegovih roditelja, vratio njenoj majci”, ističu u Tužilaštvu.

Naglašavajud da su tim činom djelimično ublažene posljedice protivpravnog postupka M.M., dodajući da tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M. M. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i oduzimanje djeteta.

”Istragom Tužilaštva i dalje su istovremeno obuhvaćeni i njegovi roditelji, kao saizvršioci krivičnog djela oduzimanja djeteta”, ističu u Tužilaštvu.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.