Okliznuo se i pao u radnji pa pištoljem iz džepa slučajno ubio komšiju

Okliznuo se i pao u radnji pa pištoljem iz džepa slučajno ubio komšiju

Mirko Kovačević zvani Medo (53) iz Sokoca optužen je da je iz nehata ubio komšiju Radomira Đerića (62) kojeg je slučajno pogodio hicem iz pištolja kada se sapleo i pao u njegovoj mehaničarskoj radnji u Sokocu.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu. Kovačeviću se na teret stavlja krivično djelo nehatno lišenje života, ali i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija jer za oružje nije imao dozvolu za nošenje i držanje.

Prema optužnici sve se desilo 31. maja 2021. godine ulici Kosovska u Sokocu kada je Kovačević došao kod Đerića u radionicu kako bi nabavio dio za radnu mašinu. Kobnog dana dovezao se “golfom2” noseći u džepu prsluka pištolj “CZ” kalibra 7.62 milimetra.

– Dok se kretao po radionici okliznuo se i izgubio ravnotežu, te pao na betonsku podlogu. Usljed pada došlo je do opaljenja metka iz pištolja i hitac je pogodio Đerića u grudi te mu nanio povrede u vidu ustrelne rane grudnog koša, prostrela šestog lijevog rebra, prostrela šestog grudnog pršljena i prostrela srčanog mišića. Usljed toga je nastupila smrt oštećenog koja je konstatovana u Domu zdravlja u Sokocu – piše u optužnici u kojoj se navode inicijali ubijenog.

Dodaje se da je Kovačević po ulasku u radionicu znao da u džepu prsluka ima vatreno oružje, te je bio svjestan da je to opasna stvar. Dalje se navodi da je optuženi olako držao da do opaljenja iz vatrenog oružja neće doći.

Prema optužnici Kovačević za pomenuti pištolj nije imao oružni list i odobrenje nadležnog organa za držanje ili nošenje, što je takođe znao.

Nakon ovog tragičnog događaja, komšije i poznanici optuženog i žrtve ispričali su da se njih dvojica nisu sukobljavali. Prema njihovim pričama Kovačević se navodno okliznuo kada je zapeo za neki blatobran u radnji. Oni su rekli da je kobnog momenta u susjednoj prostoriji bio Đerićev sin koji je kako su oni tada ispričali, zajedno sa Kovačevićem oca Radomira odvezao u hitnu, ali mu nije bilo spasa.

Kovačević je nakon hapšenja tokom saslušanja u policiji ispričao da nije imao namjeru da ubije Đerića te da je istakao da se jako kaje zbog svega. On je to jako teško podnio. Poznanici Kovačevića tada su rekli da je on porodičan, ozbiljan čovjek koji nije imao problema ni sa kim,

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.