Optužen za nezakonito skladištenje velike količine zlata i srebra

Optužen za nezakonito skladištenje velike količine zlata i srebra

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Stankovića (55) iz Novog Grada zbog sumnje da je nezakonito skladištio velike količine zlata i srebra.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Stankovića (55) iz Novog Grada zbog sumnje da je nezakonito skladištio velike količine zlata i srebra

Optuženi se tereti da je, kao vlasnik preduzetničke radnje „Royal-Gold“ koja se nalazi u Prijedoru i kao registrovani porezni obveznik kod Porezne uprave Republike Srpske 6. marta 2019. godine u prostorijama navedene radnje, uskladištio robu, predmete od plemenitih metala ukupne težine od skoro 5 kilograma srebra i zlata i to nakit od zlata ukupne težine 216,62 grama i nakit od srebra ukupne težine 4.748,62 grama.

“Za navedenu robu optuženi nije imao dokumentaciju o porijeklu, koja je propisana odredbama Zakona o trgovini Republike Srpske, niti za istu postoji dokumentacija o plaćenom porezu na dohodak u smislu odredbi Zakona o porezu na dohodak Republike Srpske”, navodi se u optužnici.

Optuženi se tereti da je uskladištio robu od plemenitih metala od zlata i srebra na koju se plaća porez po poreskom zakonodavstvu BiH, za koju nije imao propisanu dokumentaciju o porijeklu robe niti o plaćenom porezu, čime je počinio krivično djelo nedozvoljeno skladištenje robe.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.