Otac parkirao automobil na nizbrdnici, vozilo krenulo u rikverc i pregazilo mu sina (9)

Otac parkirao automobil na nizbrdnici, vozilo krenulo u rikverc i pregazilo mu sina (9)

Otac (28) iz okolice Bjelovara proglašen je krivim i osuđen zbog teške povrede 9-godišnjeg sina kojeg je ljetos pregazio auto.

Ovih dana donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je otac tog dana u julu na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao auto, ostavio ga otključanog, neosiguranog i dostupnog maloljetnoj djeci, piše Danica.

Pokraj auta je u tom trenutku bilo petero njegove djece u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnji dječak ušao je u auto te izbacio mjenjač iz brzine.

“Vozilo je krenulo unazad u kojem trenutku se iza vozila nalazio njegov sin (9), pri čemu ga je vozilo srušilo na tlo i prešlo točkovima preko njegovih nogu.

Dijete je zadobilo tešku tjelesnu povredu u vidu obostranog preloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

Dakle, opšteopasnom radnjom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi, a krivičnim djelom je prouzrokovana teška tjelesna povreda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opšte sigurnosti”, piše u presudi.

Otac je dobio 11 mjeseci zatvorske kazne, ali kazna mu je zamijenjena radom za opšte dobro, piše Danica. Presuda je pravomoćna pa se otac na nju ne može žaliti.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.