Otvoreno pismo radnika Gradske uprave Bijeljina: Zbog stranačkog zapošljavanja, strahujemo se za naše plate!

Otvoreno pismo radnika Gradske uprave Bijeljina: Zbog stranačkog zapošljavanja, strahujemo se za naše plate!

Radnici Gradske uprave Bijeljina, uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Ljubiši Petroviću, gdje navode da se zbog prekomjernog zapošljavanja na političkim relacijama, boje za vlastite plate.

 

„Mi, grupa radnika Gradske uprave Grada Bijeljina nažalost vidimo ovo kao jedinu mogućnost da se obratimo i da ukažemo na stanje u našoj Gradskoj upravi Grada Bijeljina.

Svjedoci smo da se u Gradsku upravu Grada Bijeljina svakodnevno zapošljavaju lica koja su u rodbinskim vezama, komšije, kandidati koji su bili izbornim listama kao i druga lica koja čine glasačku mašineriju.

Nemamo ništa protiv zapošljavanja, ali smatramo da je pogrešno i da nema mjesta da se u Gradsku upravu Grada Bijeljina prekomjerno i nepotrebno zapošljavaju lica koja bi mogla da ugroze isplatu naših plata, a posebno iz razloga ako se ova zapoljšavanja vrše na nezakonit način. Pored toga sa velikim brojem lica su zaključeni i fiktivni Ugovori o djelu.

U Analizi finansijskih kapaciteta Grada Bijeljina broj: 02/4-40-2- 1163/22 od 05.09.2022. godine koju je sačinilo Odjeljenje za finansije je navedeno da je izvršena procjena da će za isplatu bruto plata i drugih ličnih primanja u 2022. godini Gradskoj upravi Grada Bijeljina nedostajati približno 1.300.000,00 КM. Navedeno je i da će za plate radnika koji su primljeni na određeno vrijeme biti potrebno 2.100.000,00 КM. Što znači da je 1.300.000,00 koje nedostaju za naše redovne plate, kao i dodatnih 800.000,00 КM otišlo na radnike koje je Gradonačelnik dodatno zaposlio.

Znamo da će gradonačelnik Grada Bijeljine i aktuelno rukovodstvo Sindikalne organizacije radnika u Gradskoj upravi Grada Bijeljina reći da su sve ovo političke priče. Ipak, nisu!

Zašto ovo pišemo?

Zato što smo zabrinuti ovakvom situacijom i želimo stati u kraj prekomjernom zapošljavanju političkim relacijama koje nam je ugrozilo isplatu plata i ovim putem upozoravamo aktuelno rukovodstvo Sindikalne organizacije radnika u Gradskoj upravi i gradonačelnika da ćemo isključivo njih smatrati za odgovorne ukoliko dođe do obustave isplate plate zbog nedostatka sredstava u budžetu Grada Bijeljine.

Za sada toliko od nas“, navodi se u saopštenju, a prenosi ATV.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.