JAJA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti!

JAJA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti!

Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti.

Prosto je i jednostavno.

SASTOJCI:

500 g paradajz-pelata

120 g crvenog luka

1-2 čena belog luka

maslinovo ulje

1/2 kašičice mlevenog kumina

1/2 kašičice ljute aleve paprike

4 jaja

suva nana

so, biber

Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti – Priprema:

Ogulite luk i beli luk, pa izvadite jaja da bi se zagrejala na sobnoj temperaturi do same pripreme.

U tiganj širokog dna ulijte maslinovo ulje. Koristite dovoljno veliki tiganj da u njega mogu stati sva jaja.

Dinstajte seckani luk na laganoj vatri 8-10 minuta, dok ne postane staklast.

Kad je luk gotov, dodajte mu paradajz pelat i seckani beli luk, posolite i dinstajte.

Povremeno promešajte umak.

Dodajte začine, kumin i alevu papriku.

Umak je gotov za 10 minuta.

Nakon toga, sklonite tiganj s vatre, pa, koristeći kašiku, napravite mesta za jedno po jedno jaje.

Budite brzi da bi sva jaja u podjednako isto vreme bila uronjena u umak.

Tiganj vratite na šporet, posolite jaja, pa ih poklopite i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta, proveravajući stanje nakon 2 do 3 minuta.

Na ovaj način ćete dobiti srednje meko poširana jaja, kojima će belance biti čvrsto, a žumance tečno u sredini.

Pre posluživanja, jelo posolite i pobiberite po želji pa pospite sa suvom nanom.

autor:http://trpeza.alo.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.