Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti.
Prosto je i jednostavno.
SASTOJCI:
500 g paradajz-pelata
120 g crvenog luka
1-2 čena belog luka
maslinovo ulje
1/2 kašičice mlevenog kumina
1/2 kašičice ljute aleve paprike
4 jaja
suva nana
so, biber
Ovaj metod pripreme najukusnijeg doručka će vas oduševiti – Priprema:
Ogulite luk i beli luk, pa izvadite jaja da bi se zagrejala na sobnoj temperaturi do same pripreme.
U tiganj širokog dna ulijte maslinovo ulje. Koristite dovoljno veliki tiganj da u njega mogu stati sva jaja.
Dinstajte seckani luk na laganoj vatri 8-10 minuta, dok ne postane staklast.
Kad je luk gotov, dodajte mu paradajz pelat i seckani beli luk, posolite i dinstajte.
Povremeno promešajte umak.
Dodajte začine, kumin i alevu papriku.
Umak je gotov za 10 minuta.
Nakon toga, sklonite tiganj s vatre, pa, koristeći kašiku, napravite mesta za jedno po jedno jaje.
Budite brzi da bi sva jaja u podjednako isto vreme bila uronjena u umak.
Tiganj vratite na šporet, posolite jaja, pa ih poklopite i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta, proveravajući stanje nakon 2 do 3 minuta.
Na ovaj način ćete dobiti srednje meko poširana jaja, kojima će belance biti čvrsto, a žumance tečno u sredini.
Pre posluživanja, jelo posolite i pobiberite po želji pa pospite sa suvom nanom.
autor:http://trpeza.alo.rs