Ovo su muškarci za kojima se traga nakon prevrtanja čamca

Ovo su muškarci za kojima se traga nakon prevrtanja čamca

Jedinica za bezbjednost na rijekama od sinoć traga za Milošem M.(37), Nenadom T. (38) i Milanom N. koji su sinoć oko 21 sat ispali iz čamca kod Pančevačkog mosta.

Prema prvim informacijama, iz Dunava je uspio samo da ispliva Mane K. (37).

On je pregledan u Urgentom centru. Mane je, navodno, dao izjavu policiji ali nije mogao da kaže šta je bio razlog prevrtanja plovila. On je rekao da je „uspio da ispliva u blizini kafane „Kod Renata“.

Kroz šiblje, preko nasipa, sav blatnjav, izgreban i iscrpljen, muškarac koji se jedini spasao i uspio da ispliva iz Dunava kada se čamac, u kom su bila još tri muškarca, prevrnuo, nekako se dočepao obale i uputio prema prvim kućama u Krnjači gdje je potražio pomoć.

Mještani su odmah pozvali policiju koja je izašla na teren i koja od sinoć intenzivno traga i na Dunavu i u priobalju za nestalom trojicom iz čamca, prenosi Kurir.

Kako se saznaje, jedan od te trojice bio je neplivač, a kako je došlo do prevrtanja zasad je nejasno a nejasno je i šta su oni sinoć radili na Dunavu po jakoj košavi koja je proizvela velike talase na rijeci.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

– Ovdje je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu lijevom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost – rekao je Grbić.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan muškarac sa čamca je bio neplivač, a njegov pojas su pronašli nekoliko stotina metara od Pančevačkog mosta.

„Takođe prema nezvaničnim informacijama, kada se čamac prevrnuo trojica su se držala za njega dok se muškarac koji je isplivao „osilio“ i krenuo da pliva ka obali“, dodao je Grbić.

Kako se saznaje, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

U trenutku prevrtanja čamca na Dunavu, sa Brankovog mosta je u Savu skočila i žena iz Belorusije A. D. (34) koja takođe nije pronađena pa je rečna policija u gotovo isto vrijeme dobila dva poziva.

Uz Jedinicu za bezbjednost na rijekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

autor:ATV foto:.ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.