PDP sposoban da se osramoti i na izborima u drugoj državi

PDP sposoban da se osramoti i na izborima u drugoj državi

Ovako su se PDP-ovci, ne tako davno, zahvaljivali, pozdravljali i bili fascinirani DPS-om i Milom Đukanovićem. Nisu sumnjali u DPS-ovu blistavu budućnost i bili su spremni na saradnju.

„Želim još poslati dvije poruke sa ove bine. Prvu poruku delegatima da izaberu dobro rukovodstvo, rukovodstvo koje će nastaviti ovu politiku DPS-a koja je bila svih ovih godina a drugu poruku da je partija demokratskog progresa spremna za saradnju sa DPS-om u budućnosti“, govorio je predsjednik GrO PDP-a Bijeljina Slaviša Marković.

Od sinoć bi ovo najradije da zaborave pošto je Đukanovićev poraz za PDPovog, uskoro bivšeg, lidera odjednom – baklja slobode.

„Radujemo se, u bratskoj Crnoj Gori opet je zasjala baklja slobode pobjedom Jakova Milatovića“, poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

S obzirom na to da se do sada pokazalo da Borenović bilo kakvu pobjedu može samo da sanja, a najavljuje neke skoro već 20 godina, tako je i ovog puta nastavio u sličnom tonu pisanijom na društvenim mrežama da je „otišao Milo ali da je jedan sličnog imena ostao ovdje, ali da će i njemu doći kraj“. Aludirao je na Milorada Dodika od koga mu je stigao i odgovor.

„Ja sam njima uvijek na redu, ali i oni su meni isto tako, tako da nema tu problema pa ćemo vidjeti ko će koga“, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

Ovo što rade ne iznenađuje. PDP je odavno izgubila identitet ozbiljne političke stranke, kaže Dragomir Vuković. Ideologija im nikada nije bila prioritet.

„To vam je normalno u politici kada neko pobjedi onda se utrkuju da mu čestitaju bez obzira što su ranije govorili kao što je gospodin Marković bio gost na kongresu DPS-a i govorio o prošlosti i svijetloj budućnosti te partije. Svi trče prema pobjedi i svima čestitaju a to je iz mog ugla analize nedostatak političke principijelnosti“, kaže Dragomir Vuković, sociolog i univerzitetski profesor.

A vide to i tviteraši kojima nije bilo teško da podsjete Borenovića na podršku Đukanoviću i to što je, preko noći, postao neko ko se raduje njegovom porazu.

autor:ATV foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.