Penzioner iz Zavidovića dobio 1,3 miliona KM, evo šta planira s novcem

Penzioner iz Zavidovića dobio 1,3 miliona KM, evo šta planira s novcem

Penzioner iz Zavidovića dobio 1.3 miliona KM.

Penzioner iz Zavidovića dobitnik je 1,3 miliona konvertibilnih maraka. Kako su javili iz Lutrije Bosne i Hercegovine, on je u četvrtak naplatio svoj dobitak.

Iz Lutrije su još naveli da je penzioner “igrač klasičnih igara na sreću”, a najviše igra TV Bingo i Loto, piše N1.

Do sada je osvajao manje dobitke u ovim igrama, a nedavno je osvojio i 2.000 KM u igri LOTO 6/39.

„Na samom početku razgovora, dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od tri bingo listića, tako je bilo i posljednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo“, navode u Lutriji BiH.

Dodaju da su se dobitnik i njegov sin vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mjesta Lutrije BiH u Zavidovićima te je zamolio sina da izađe da kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio.

Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva, ali nije ”križao” brojeve na svojim bingo listićima.

Tek kada je voditelj saopštio da je milionski džekpot pogođen u Zavidovićima on se, kako kaže, ”trznuo” te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića.

Nakon što je završeno izvlačenje brojeva, nastavio je gledati novogodišnji program, te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i provjerio serijske brojeve.

Kada je vidio da se serijski broj listića podudara sa njegovim nije mogao da vjeruje.

Kako je rekao Lutriji BiH, nije mogao spavati cijelu noć jer je razmišljao kako će sakriti da je upravo on dobitnik.

Dodao je, da je nekoliko dana nakon što je saznao da je osvojio milionski dobitak prošetao po ulicama Zavidovića te je u razgovorima drugih ljudi čuo kako vlada velika zainteresiranost i euforija, ali i radoznalost ko je osvojio taj dobitak.

Na pitanje Lutrije da li je uzbuđen zbog ogromnog dobitka, kazao je da uopšte nije uzbuđen te da samo razmišlja na koji način da sačuva anonimnost.

„Za dobijeni novac odlučio je kupiti dva stana u Sarajevu, a ostatak novca će ostaviti kako bi mu mogao uživati u svojim penzionerskim danima. Dio sredstava je planirao podijeliti i u dobrotvorne svrhe te pomoći socijalno ugroženim porodicama. Na kraju je dodao da je često znao kupiti po dva bingo listića i onda bi svojim prijateljima donio listiće i rekao da izaberu jedan i ako dobiju da je to njihova nafaka“, naveli su u Lutriji BiH.

Sretni dobitnik iz Zavidovića ostalim je igračima poručio da prije svega igraju zbog zabave, ali da uz malo sreće mogu očekivati i neki dobitak. Upravo je, kako je na kraju kazao, tako uradio i na kraju mu se isplatilo.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.