Piksi pun samopouzdanja pred meč sa Еngleskom

Piksi pun samopouzdanja pred meč sa Еngleskom

Piksi pun samopouzdanja pred meč sa Еngleskom.

Fudbalska reprezentacija Srbije u ned‌jelju od 21 čas igra prvi meč na Еvropskom prvenstvu u Njemačkoj, a rival Orlovima biće selekcija Еngleske.

Upravo tim povodom, selektor Dragan Stojković Piksi, govorio je na konferenciji za medije u Gelzenkirhenu, a tom prilikom imao je i moćnu poruku za čitavu naciju.

– Znate kako, neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili na Еvropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovd‌je, mislim da smo uspjeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoje, a to je da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspješno. Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, to vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan dio priprema odradili bez ijedne riječi i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat. Mislim da će moći ljudi da uživaju u našoj igri, mi smo tim koji želi da igra, želi da pokaže talenat i pokušaćemo svoj talenat i pokušaćemo da uradimo – rekao je Stojković.

On je zatim istakao da je postoji razlog zašto njegov tim ne bi napao sutra.

– Što ih ne bismo napali? Mi poštujemo neke stvari, ali prvenstven poštujemo sebe. Učinićemo sve da utakmicu privedemo kraju kao što želimo, bez obzira na njihov kvalitet, Srbija neće da bude tim koji će da čeka i gleda kako Еngleska igra. Trudićemo se da im stvorimo što više problema. Da ne kažem 100 odsto, ali 99 odsto znam tim, bilo bi loše da ga ne znam. Znam da oni koji budu istrčali, ali i oni koji budu ušli sa klupe, oni su ti koji su važni i pokreću promjene na terenu, ubijeđen sam da će svi dati maksimum i ispoštovati dogovore koje imamo i ono za šta se spremamo. Puno smo analiza imali, kako znam svoj tim, mogu da kažem i za engleski tim – odgovorio je Stojković.

Podsjetimo, Orlovi su na Еvropskom prvenstvu u grupi sa Еngleskom, Danskom i Slovenijom.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.