POČELO JE: Singapur će oboljelima od COVIDA-a koji nisu vakcinisani naplaćivati liječenje u bolnicama

POČELO JE: Singapur će oboljelima od COVIDA-a koji nisu vakcinisani naplaćivati liječenje u bolnicama

Osamdeset pet odsto ljudi u Singapuru, koji su imali uslove za vakcinisanje, primili su obe doze.  Čak osamnaest odsto je primilo i treću, takozvanu, „buster dozu“.

Međutim, singapurska vlada je odlučila da od ponedjeljka više neće plaćati troškove liječenja za one „koji su odlučili da se ne vakcinišu“.

Trenutno je takvih, pozitivnih a nevakcinisanih, najviše u bolnicama.

Ti pacijenti će morati koristiti redovne finansijske aranžmane zdravstvene zaštite kako bi platili svoje račune, naveli su iz ministarstva zdravlja.

„Dok situacija sa koronom ne bude stabilnija, nastavljamo pokrivati troškove liječenja za one koji su vakcinisani, kao i za one koji ne ispunjavaju uslove poput djece do 12 godina i lica sa određenim zdravstvenim problemima“, zaključili su u ministarstvu.

Sva istraživanja su pokazala da Singapur ima jedan od najboljih zdravstvenih sistema u svijetu. 2017. godine zauzeo je prvo mjesto među 188 anketiranih zemalja.

Vlada, međutim, nije računala na činjenicu da mnogi stanovnici, pa i oni nevakcinisani, imaju privatna osiguranja koja pokrivaju i zarazu u slučaju korone.

autor: Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.