Miličević: Podrška Jeleni Trivić nije gotova stvar!

Miličević: Podrška Jeleni Trivić nije gotova stvar!

Podrška Jeleni Trivić nije gotova stvar

Predsjednik SDS Milan Miličević, komentarišući poziv Trivićeve da je njegova partija podrži u kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke, za http://srpskainfo.com ističe da je SDS već bila domaćin odvojenih sastanaka s delegacijama tri opozicione partije – PDP, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

– Ti sastanci su bili organizovani s ciljem usaglašavanja da u većini, ako već ne u svim lokalnim zajednicama, opozicija ima zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima.

Prvo smo bili domaćini sastanka s PDP, a onda s Narodnim frontom i Listom za pravdu i red.

Poslije toga imali smo još nekoliko neformalnih sastanaka.

Još nije došlo do konačnog stava – otkriva Miličević.

Dodaje da rokovi koji su postavljeni na Glavnom odboru SDS još teku, te da se čeka da Gradski odbor SDS Banjaluka, prema njegovim riječima, iznese svoj stav da li će ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika ili će podržati nekog zajedničkog kandidata opozicije.

– To su još uvijek otvorene stvari.

Vidim u medijima da Narodni front, ali i PDP priželjkuju podršku SDS, što jeste važno, ali moj osjećaj poslije nekoliko zadnjih sastanaka Gradskog odbora SDS Banjaluka jeste da postoji ozbiljno razmišljanje da SDS ima svog kandidata za gradonačelnika.

O tome još nije donesena odluka i nećemo s tim žuriti.

Svjesni smo da SDS u Banjaluci ima manju snagu nego neke druge opozicione stranke, ali još ne postoji konačan stav o tom pitanju.

Moguće je da imamo svog kandidata – ponavlja Miličević.

Na pitanje da li je u planu zajednički sastanak opozicionara na kojem bi konačno trebalo da bude razjašnjeno ima li ili nema dogovora oko kandidatura u Banjaluci, Miličević odgovara potvrdno.

– Svakako da planiramo takav sastanak.

Kao što sam već rekao, imali smo odvojene sastanke gdje smo, na kraju, dogovorili da ćemo kao najveća opoziciona partija u Srpskoj sazvati zajednički sastanak svih opozicionih lidera i očekujem da ćemo se u narednih 15-ak dana sastati kako bi pokušali usaglasiti ne samo Banjaluku, već i neka druga mjesta – kaže Miličević.

autor: srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.