Poznati banjalučki fudbaleri Ognjen i Stojan Vranješ priznali da su premlatili momka i djevojku u Banjaluci

Poznati banjalučki fudbaleri Ognjen i Stojan Vranješ priznali da su premlatili momka i djevojku u Banjaluci

Poznati banjalučki fudbaleri Ognjen i Stojan Vranješ u Osnovnom sudu priznali su krivicu za premlaćivanje djevojke i momka u centru Banjaluke, pa su osuđeni na novčanu kaznu od ukupno 8.000 KM, saznaje Srpskainfo.

Braća Vranješ priznali su da su ispred jednog restorana u centru Banjaluke napali i nanijeli povrede Dušanu Komljenoviću i njegovoj tadašnjoj djevojci, a sada supruzi Anji Komljenović.

Kako saznaju, Ognjen Vranješ dobio je kaznu od 6.000 KM, a Stojan od 2.000 maraka.

Prema informacija, oštećeni bračni par Komljenović se usprotivio ovim kaznama i smatrali su da fudbaleri moraju dobiti strožu kaznu, međutim i pored toga izrečene su im pomenute novčane kazne.

Ognjen Vranješ trenutno igra za “Hatayspor” iz Turske, dok njegov brat Stojan brani boje “Slobode” iz Tuzle.

Tokom zadnjeg ročišta braća Vranješ su izjavili da svjesno i sa razumijevanjem priznaju krivicu i da se sve desilo onako kako je navedeno u optužnici.

Obojica su istakla i da krivicu priznaju kako bi se ovaj postupak što prije okončao.

Prema presudi, napad se desio 20. juna 2020. godine oko 1.50, na Trgu Krajine, u objektu robne kuće “Boska”, na drugom spratu.

– Tada je kod pokretnih stepenica Ognjen fizički napao Dušana Komljenovića i Anju (tada Trtić). On je stisnutom pesnicom udario Dušana u glavu u predjelu lica, te mu je tom prilikom izbio tri zuba i oštetio četvrti. Od udarca je Komljenovića pao niz pokretne stepnica sa drugog na prvi sprat – navodi se u presudi.

Nakon toga, Ognjen je oštećenu Anju Komljenović, koja je krenula prema njemu, rukam odgurnuo od sebe.

– Ona je tom prilikom pala niz pokretne stepenice na prvi sprat i tako usljed pada zadobila teške povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša. Osim toga zadobila je prelom dva rebra – piše u presudi.

Nakon toga je Ognjen Vrnaješ sišao niz pokretne stepenice i ponovo napao Komljenovića.

– U to vrijeme je i Stojan fizički napao Komljenovića. On mu je prišao sa leđa i boka i udario ga u predjelu glave i vrata, zatim ga noktima šake grebao po vratu – precizirano je u presudi.

Prije zaključivanja sporazuma tužilac Dalibor Vrećo je uzeo izjave od oštećenih u pogledu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva.

Anja Komljenović je tom prilikom rekla da postavlja imovinskopravni zahtjev prema Ognjenu Vranješu u iznosu od 20.000 maraka, a u pogledu kažnjavanja optuženih rekla je da predložene kazne optuženima nisu adekvatne, odnosno da su nisko odmjerene.

Oštećeni Dušan Komljenović je izjavio da postavlja izmovinskopravni zahtjev solidarno prema optuženim Ognjenu i Stojanu Vranješu u iznosu od 15.000 maraka, te je takođe istakao da predložene kazne nisu adekvatne i u okvirima sudske prakse u Republici Srpskoj.

Sudija Radmila Medaković je prihvatila sporazume o priznanju krivice i kao olakaštavajuću okolnosti kod njih je uzela to što nisu prethodno osuđivani, da su roditelji maloljetne djece, kao i sve okolnosti ovog događaja.

Braća Vranješ su upozorena da ako ne plate novčanu kaznu u roku, da će sud odrediti njeno prinudno izvršenje u zakonom propisanom roku.

Ako novčana kazna ne bude naplaćena putem prinudnog izvršenja u roku od godinu dana, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne zatvorom, na način da se za svakih neplaćenih 50 maraka, određuje jedan dan zatvora.

Braća Vranješ moraju i platiti sudske troškova od 285 maraka na ime vještačenja, kao i po 200 maraka sudskog paušala.

autor:srpskainfo, foto: blic.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.