Akcija „Kod“: Pritvor zatražen za osam osumnjičenih

Akcija „Kod“: Pritvor zatražen za osam osumnjičenih

Pritvor zatražen za osam osumnjičenih.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu saopštilo je da je zatražilo mjere pritvora za B.R, B.M, D.B, A H, D.C, E.M, I.C. i D.P. koji su uhapšeni u akciji „Kod“.

Dodaju da je prijedlog upućen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu, a osumnjičene terete da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

– Razlozi za predlaganje mjere pritvora za lica B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I. C. i D. P. sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju, na opasnost od bjekstva osumnjičenih da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna – navode iz Tužilaštva.

Akcijom je bilo obuhvaćeno 15 osoba, privedeno 14, ali su neki od njih nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Jedanaest uhapšenih predati su juče u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Policijska akcija kodnog naziva „Kod“ koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom „Skaj“ aplikacije usmjerena je protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti od 2,75 miliona KM.

U akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.