Prženice su mnogima omiljeni doručak i, osim što su ukusan obrok i uvijek dobra ideja za laku i brzu pripremu, odlične su i zbog toga što ne bacate stari hljeb.
Iako se prženice uglavnom pripremaju na ulju, popularna blogerka Yumna objavila je na Tiktoku video-snimak u kojem je podijelila s pratiocima recept za pripremu prženica, ali bez jaja i šećera.
Ovako pripremljene prženice su već godinama hit u svijetu, a dobićete jelo ukusa kao i „obične“.
Trik je u tome što u tiganj rastopite malo maslaca na srednjoj vatri, zatim dodate dvije kriške hljeba i sipate mlijeko u tiganj. Pospete s malo cimeta i ostatak je uobičajen; pržite kriške hljeba dok ne porumene s obe strane i dok mlijeko ne ispari.
S vremenom će prženice očvrsnuti i postati hrskave, a možete ih praviti slatke i slane (bez dodavanja cimeta tada), isto kao što to radite i s klasičnim prženicama, prenosi Super žena.
autor:http://nezavisne.com