Nesreća na radu: Radnik poginuo nakon pada sa 11 metara visine

Nesreća na radu: Radnik poginuo nakon pada sa 11 metara visine

Radnik poginuo nakon pada sa 11 metara visine.

U tuzlanskom naselju Dokanj juče se dogodila nesreća na radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića, potvrđeno je iz kantonalne policije.

On je pao sa 11 metara visine, tačnije sa hale koja je u izgradnji.

 

 

Policijska stanica Istok juče u 15:40 je obavještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je sa objekta u izgradnji pao radnik.

– Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (33) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt -naveli su iz kantonalne policije.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima OKP PU Tuzla. Na terenu je bio i vještak zaštite na radu, kao i inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, piše Klix.

– Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti – dodali su iz Tužilaštva TK.

 

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj. Tužilaštvu će istražitelji i vještak dostaviti izvještaje i prateće materijalne dokaze.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.