Rafaelo oblande

Rafaelo oblande

Rafaelo oblande.

Jednostavan kolač koji ćete obožavati.

SASTOJCI:

1 pakovanje oblandi

8 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

200 g bijele čokolade

250 g margarina

100 g mljevenih pečenih lješnika

80 g kokosa

PRIPREMA:

U šerpi viljuškom sjedinite jaja, šećer i vanilin šećer. Kuvajte na pari desetak minuta konstantno miješajući. Kad počne da se steže dodajte bijelu čokoladu izlomljenu na kockice i nastavite miješati dok se ne otopi. Potom dodajte margarin i miješajte dok se ne rastopi, kuvajući sve zajedno još pet minuta. Podijelite ovaj fil na dva jednaka dijela. U prvi dio dodajte lješnike pa kašikom sjedinite. U drugi dio dodajte kokos i izmiješajte. Ostavite oba fila da se prohlade, pa mlakim filovima mažite listove oblande naizmjenično, počevši od kokos fila. Važno da filovi ne budu vrući jer će oblande da omekšaju i neće biti hrskave. Na gornji list oblande stavite papir i neki teret, pa stavite u frižider da se ohladi i stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći.

* Recept preuzet sa stranice „Mystic cakes“

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.