Rafaelo oblande.
Jednostavan kolač koji ćete obožavati.
SASTOJCI:
1 pakovanje oblandi
8 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
200 g bijele čokolade
250 g margarina
100 g mljevenih pečenih lješnika
80 g kokosa
PRIPREMA:
U šerpi viljuškom sjedinite jaja, šećer i vanilin šećer. Kuvajte na pari desetak minuta konstantno miješajući. Kad počne da se steže dodajte bijelu čokoladu izlomljenu na kockice i nastavite miješati dok se ne otopi. Potom dodajte margarin i miješajte dok se ne rastopi, kuvajući sve zajedno još pet minuta. Podijelite ovaj fil na dva jednaka dijela. U prvi dio dodajte lješnike pa kašikom sjedinite. U drugi dio dodajte kokos i izmiješajte. Ostavite oba fila da se prohlade, pa mlakim filovima mažite listove oblande naizmjenično, počevši od kokos fila. Važno da filovi ne budu vrući jer će oblande da omekšaju i neće biti hrskave. Na gornji list oblande stavite papir i neki teret, pa stavite u frižider da se ohladi i stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći.
* Recept preuzet sa stranice „Mystic cakes“
autor:http://nezavisne.com