Srbija ima podršku Rusije: Rezolucija o Srebrenici može da poveća tenzije u regionu

Srbija ima podršku Rusije: Rezolucija o Srebrenici može da poveća tenzije u regionu

Rezolucija o Srebrenici može da poveća tenzije u regionu.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas da Srbija od samog početka ima podršku Ruske Federacije kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici, te istakao da taj dokument može da poveća tenzije u cijelom regionu.

Nebenzja je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u NJujorku istakao da neke snage žele da izmijene istoriju Drugog svjetskog rata, istoriju događaja na Balkanu devedesetih godina, a manifestacija toga je prijedlog rezolucije o Srebrenici o kojem će se uskoro glasati na Generalnoj skupštini UN.

On je istakao da rezolucija pogoršava situaciju na Balkanu i može da poveća tenzije u cijelom regionu, a ne samo u zemlji čiji je dio rukovodstva inicirao glasanje o nacrtu tog dokumenta.

„Svjesni smo da će rezolucija možda biti usvojena i da će to biti ‘Pirova pobjeda’ za njene sponzore“, rekao je ruski ambasador za srpske medije u Njujorku, prenosi Srna.

On je naveo da će u četvrtak, 23. maja, govoriti na sjednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati prijedlog rezolucije o Srebrenici, ali nije htio da otkrije šta će da kaže da ne bi unaprijed upozorio one kojima će se obratiti.

Nebenzja je ocijenio da je sastanak sa predsjednikom Srbije prošao veoma dobro, kao i svaki sastanak na bilo kojem nivou između Srbije i Rusije.

„Želio bih da istaknem posvećenost koju predsjednik Vučić ima u ovom slučaju koji je veoma važan za srpski narod. Mnogo smo pričali o ovoj reviziji istorije koja je u usponu, ne samo u ovom slučaju, već i generalno“, rekao je Nebenzja.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.