RUSI UŠLI U AVDIJIVKU: Odbrana probijena na jugu opkoljenog grada, kopaju se položaji, počinje odsudna bitka za UKRAJINSKU TVRĐAVU

RUSI UŠLI U AVDIJIVKU: Odbrana probijena na jugu opkoljenog grada, kopaju se položaji, počinje odsudna bitka za UKRAJINSKU TVRĐAVU

Rusi ušli u Avdijivku

Ruske trupe uspele su prema nezvaničnim informacijama da probiju ukrajinsku odbranu i prodru u opkoljenu Avdijivku!

Pojedini ukrajinski kanali na Telegramu upozoravaju da se situacija u strateški ključnom gradu u Donjeckoj oblasti u prethodna 24 sata značajno pogoršala za Kijev.

Kanal DeepState navodi da je situacija na jugu grada izmakla kontroli i da su se ruske jurišne grupe probile duž Soborne ulice u sam grad.

– Ruska vojska je još tamo i pokušava da učvrsti svoje položaje – navodi kanal.

DeepState upozorava da je Oružanim snagama Ukrajine hitno potrebna podrška dok se Rusi ne ukopaju i poboljšaju logistiku.

– Više nema nade za donošenje ispravnih odluka i eliminisanje svih militantnih grupa koje su ušle u Avdijivku – navodi kanal.

Ukrajinski novinar Jurij Butusov navodi da je je prema njegovim informacijama ruska vojska uspela da dođe do prvih kuća na periferiji grada.

Ukrajina, AvdijivkaFOTO: SCREENSHOT

– Nekoliko grupa Rusa ušlo je bez ikakvih napada velikih razmera samo zato što na tom mestu jednostavno nema dovoljno ljudi i tehničkih sredstava da kontrolišu prilaze – navodi Butusov.

Takav razvoj događaja prema njegovim rečima bio je predvidiv.

– Vrhovni glavnokomandujući (Volodimir) Zelenski je došao i obećao da će rešiti probleme i obezbediti pojačanje na sastanku sa vojnicima, međutim, čak ni minimalno pojačanje nije ispunjeno – navodi Botusov.

Novinar upozorava da će biti prekasno za kontranapad ako Rusi učvrste svoje položaje i da će se ponoviti scenario iz Bahmuta.

– Tada će se gubici povećati i biće prekasno. A odgovornost za neuspeh u Avdijivki biće u potpunosti na Zelenskom – navodi Butusov.

Ruski vojni bloger Ribar navodi da se u Avdijivki vodi borba na bokovima utvrđenog područja.

– Oružane snage Rusije uspele su da probiju odbranu neprijatelja u reonu Kamenke i stignu do ulica Kolosova i Levanjevskog – navodi Ribar.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine na jugoistočnom pravcu fronta Aleksandar Tarnavski, podsetimo, nedavno je upozorio da je ruska vojska naglo pojačala napade na tom delu fronta!

autor: kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.