SDS-ov načelnik pretvorio Modriču u bošnjački kanton: U kabinet poziva jedno ljude bliske porodici Kavazović

SDS-ov načelnik pretvorio Modriču u bošnjački kanton: U kabinet poziva jedno ljude bliske porodici Kavazović

Modričani su jedni od rijetkih građana koji su 2020. godine izabrali promjene. Na čelo opštine je dosao Jovica Radulović, mlad i perspektivan kadar SDS-a. Poslije samo 20 mjeseci vlasti, kako on sam za sebe voli da kaže, Modriča se pretvorila u bošnjački kanton.

 

Prva stvar koju je aktuelna vlast uradila na početku mandata bilo je isticanje zastave BiH na zgradu opštine. Zatim se niz nastavio, od dodjele ratnog grba Armije Bosne i Hercegovine Edinu Ramiću, pa sve do tribine SDA u Modriči sa koje Vojin Mitrovic šalje jako čudne poruke i pominje stvari koje se u Modriči zarad „mira u kući“ nikada pominjale nisu.

Svi ovi događaji se odvijaju pod budnim okom porodice Kavazović, vjerskog vođe modričkih Bošnjaka i njegove supruge porijeklom iz Maoče, koji su u Raduloviću vidjeli priliku za ostvarivanje ličnih ambicija.

 

Tako imamo situaciju da je aktuelni načelnik za period koliko je na vlasti, jedino u svoj kabinet pozivao ljude koji su bili u kontaktu sa federalnim ministrom i ovom porodicom. Na ovo je najviše ogorčena boračka populacija, jer smatraju da aktuelna vlast prodala vjeru za „šaku asfalta“.

Jednoga dana, kada porodica Kavazović iz Gornje Maoče ispuni svoje bolesne ambicije i ode u toliko željeno Sarajevo, među građanima Modriče različitih nacionalnosti umjesto dosadašnjeg poštovanja i uvažavanja, ostaće trajno narušeni međuljudski odnosi.

I sve ovo ne bi bilo zabrinjavajuće da potupno istu politiku ne vodi i načelnik opštine Šamac, takođe mladi kadar SDS-a. Zbog ovoga bi trebali da se zapitamo, šta će biti sa Republike Srpske u rukama Jelene Trivić, Mirka Šarovića i ostalih „proevropki nastrojenih Srba“.

(faktormagazin)

Share

Jedan komentar na “SDS-ov načelnik pretvorio Modriču u bošnjački kanton: U kabinet poziva jedno ljude bliske porodici Kavazović

  1. Saroviceva i Jelenina kvalicija polako okupiraju Srpsku, zato njih obozava Bakir i bosnjaci Sarovica cuva policija federacije a ne policija Srpske. Ove izdajnike poslati u politicko smece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.