Kompletan SDS treba da uđe u SNSD

Kompletan SDS treba da uđe u SNSD

Kompletan SDS treba da uđe u SNSD

Član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar te stranke Rajko Vasić iznio je na društvenoj mreži „H“ prijedlog koji podrazumijeva „utapanje“ najveće opozicione stranke, SDS-a, u vladajući SNSD.
Povod za ovu ideju Vasić je pronašao u, kako je naveo, jednakom tretmanu SNSD-a i SDS-a od strane Amerikanca i njihovog ambasadora u BiH Majkla Marfija.- SDS treba kompletan da uđe u SNSD.

Osim nekih koji su sami sebi zatvorili vrata. A koje će SNSD označiti.

To bi bio korak za Republiku Srpsku – napisao je Vasić.

Među komentarima na pomenuti tvit, našao se i prijedlog da ukrupnjavanje ode u drugom smjeru, odnosno da se SNSD „utopi“ u SDS.

Podsjećamo, zbog američkih sankcija SDS-u su nedavno zatvoreni bankarski računi što je partiji na čijem je čelu Milan Miličević izazvalo niz problema.

Pored pomenute stranke, na meti se našlo najuže rukovodstvo Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, kao i pojedine firme.

Inače, iako je SDS napustilo na desetine funkcionera i priklonilo se vlasti koju predvodi SNSD, većina je završila u redovima koalicionih partnera ili novoformiranih stranaka.

Najpoznatiji SDS-ovac koji je direktno pristupio SNSD-u je bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović te njegovi najbliži saradnici poput trenutnog prvog čovjeka grada Borisa Jerinića.

autor: http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.