Šef psihijatrije u Leskovcu pozirao s oružjem

Šef psihijatrije u Leskovcu pozirao s oružjem

Fotografije koje je načelnik leskovačke psihijatrije Goran Tojaga sam objavljivao na društvenim mrežama obišle su jutros Srbiju.

Pokrenuta je lavina negativnih komentara na njegov račun, prenose beogradski mediji.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić naložila je direktoru Opšte bolnice Leskovac da hitno preduzme mjere povodom fotografija sa društvenih mreža.

Šef psihijatrije u Leskovcu pozirao s oružjem

Na tim fotografijama nalazi doktor i načelnik Službe psihijatrije na kojima se pojavljuje sa oružjem.

„Pitate se i dalje – zašto?“ – samo je jedan od komentara koji upućuje na navodne razloge i uzroke dva masakra koji su prethodnih dana zavili Srbiju u crno.

– Obaviću razgovor sa doktorom u ponedeljak. Tačno je da me je ministarka Grujičić zvala pre par sati. U ponedeljak ćemo odlučiti šta i kako dalje – kazao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević za beogradske medije, prenosi Jugpress.

Dimitrijević navodi da je on jedan od najboljih stručnjaka u svojoj oblasti u Leskovcu i veoma predan ljekar.

Srbija je na nogama nakon dva masakra koja su se dogodila u samo dva dana.

Masovno ubistvo u Beogradu i okolini Mladenovca pokrenulo je rekaciju države koja najvaljuje veliki obračun sa oružijem i nasiljem u zemlji.

Nacionalna tragedija Srbije – Tako je Vučić opisao današnji dan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se naciji iz Predsedništva.

Razlog predsednikovog obraćanja je velika tragedija koja je danas pogodila Srbiju.

Učenik (14) OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubio je osmoro đaka te škole i portira, a ranio još šestoro dece i nastavnicu.

Obraćanje je počelo minutom ćutanja.

Predsednik je izjavio saučešće porodicima poginulih.

„Danas je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje“.

„Srbija je nažalost u tugi ujedinjena. Ta tuga je tolika da ne pamtimo veću. Ali kada smo u tuzi ujedinjeni, moramo da sagledavamo uzroke, odgovornost svakog od nas i tražimo rešenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo, i da ne kažemo, nikada više ne ponovi, ali da se broj tragedija smanjuje“.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO PLUS

„Nisam žurio. Niko danas nije žurio sa izjavama, da sagledamo gde je sistem pogrešio, a gde je odgovornost svakog od nas, jer decu roditeljima da vratimo ne možemo“.

„Dečak od ovog trenutka se nalazi na posebnom mestu. Biće smešten u posebnom delu klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je nepropisno držao i čuvao iako je imao dozvole, uhapšen, privedena je i majka, zbog mnogo priča i mnogo laži koje se šire društvenim mrežama, dužan sam da kao predsednik govorim o stvarnim odgovornostima“.

„Stravični zločin se dogodio u jednoj od tri najbolje škole u zemlji“.

„Policijski službenici su obavili posao i pre nego što se sve dogodilo. Obezbeđenje dobro. Čovek koji je ubijen čak je razmenjivao poruke sa dečakom. Bio je dobri duh škole“.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO PLUS
Nacionalna tragedija Srbije

„Ne mogu da govorim o imenima, po zakonu, moram da čekam tužioce. Pošto sam slušao i čitao različite priče kako se deca i roditelji bore za opstanak. Ovde je sve suprotno. Ovi ljudi su dobrostojeći. Njihova primanja nisu manja od 300.000. Reč je o ljudima koji su bili uzorni, krem dela krem društva. Lekar i profesor. Otac je napravio jedan prekršaj u životu. Čista biografija“.

„Dečak je u izjavi na čudan način objasnio da je sve to planirao. Pričaju da je pretio bombama ranije. Molim vas, ne izmišljajte. Nikad nije pretio. On je planirao da baci molotvljeve koktele da niko ne bi mogao da uđe dok ne završi šta je planirao. Međutim, uplašio se posle prvog koktela, pa je stao“.

„On je tražio od roditelja i u školi premeštaj u drugi razred. Bio je najbolji učenik i svi su ga izbegavali. Tražio je premeštaj tamo gde je imao trojicu drugara i dobro se snašao. Za roditelje nije imao šta da kaže, osim da su od njega tražili samo bolje rezultate. A nešto slabije rezultate je imao samo kad je bio zaljubljen. Ni u novom razredu se nije snašao i odlučio se na monstruozni čin“.

„Čekao je dan i pripremao se. Tri puta je sa ocem bio u streljani. Koristio je zbrojovku 9 milimetara. Bio je dobar strelac“.

„Kada govorite o nasilju, jednom je dobio ćušku na školi glume“.

„Koliko sam puta pogrešio terajući dete da uči više“.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO PLUS

autor: http://banjaluka.net  foto: Fejzbuk Goran Tojaga

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.