Skupština: Izbor sudija Ustavnog suda i novih ministara – SDS se još nije dogovorio ko će biti potpredsjednik Skupštine

Skupština: Izbor sudija Ustavnog suda i novih ministara – SDS se još nije dogovorio ko će biti potpredsjednik Skupštine

Na drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske predviđen je izbor sudija Ustavnog suda Srpske i nedostajućih ministara u Vladi Republike Srpske, odlučeno je na današnjem Kolegijumu Narodne skupštine na kojem su utvrđene izmjene i dopune ranije predloženog dnevnog reda.

Kolegijum je precizirao da su u konačni dnevni red uvrštene dvije nove tačke – Prijedlog odluke o izboru sudija Ustavnog suda Republike Srpske i Prijedlog odluke o izboru ministara u Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predložio je da se Danijel Egić izabere za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selma Čabrić za ministra porodice, omladine i sporta, te Denis Šulić za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.

Novi ministri će položiti svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini, kao i novi narodni poslanici Zoran Kokanović /SP/ i Tomica Stojanović /SDS/.

Na zahtjev Vlade Republike Srpske, sa predloženog dnevnog reda povučen je konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci prošle godine.

Kolegijum je na zahtjev SDS-a izbor potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske sa druge tačke predloženog dnevnog reda pomjerio na pretposljednju.

U vezi sa tačkom Obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti, na sjednici Narodne skupštine odobreno je obraćanje predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske Džerarda Selmana.

Na predloženom dnevnom redu nalaze se i Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, kao i Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece – po hitnom postupku, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Među predloženim tačkama dnevnog reda nalazi se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske – po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o gradu Prnjavor – po hitnom postupku.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je za 10.00 časova.

SDS u PROBLEMU – Zbog “konoslidacije” stranke nisu predložili kandidata za potpredsjednika Skupštine

autor:agencije, foto:faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.