SAVRŠEN SPOJ Slatka posna štrudla

SAVRŠEN SPOJ Slatka posna štrudla

SASTOJCI:

100 g suvih šljiva

100 g suvih kajsija

100 g oraha

100 g lješnika

1 kašika suvog grožđa

1 kašika ruma

1 kašika kakaoa

1 kašika cimeta

200 g šećera

5 rendanih jabuka

1 prašak za pecivo

PRIPREMA:

U veliku posudu stavite šljive, kajsije, orahe, lješnike i grožđice namočene u rumu. Dodajte šećer i cimet i sve dobro promiješajte, da se sastojci sjedine. Narendajte jabuke i dodajte ih smjesi, a zatim dodajte i brašno pomiješano sa praškom za pecivom i kakaom. Kalup za hljeb obložite pek-papirom i preručite smjesu u kalup. Kolač pecite oko sat vremena u rerni zagrijanoj na 160 do 170 stepeni. Kada je pečen, kolač izvadite iz kalupa da se prohladi prije sječenja.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.