SASTOJCI:
100 g suvih šljiva
100 g suvih kajsija
100 g oraha
100 g lješnika
1 kašika suvog grožđa
1 kašika ruma
1 kašika kakaoa
1 kašika cimeta
200 g šećera
5 rendanih jabuka
1 prašak za pecivo
PRIPREMA:
U veliku posudu stavite šljive, kajsije, orahe, lješnike i grožđice namočene u rumu. Dodajte šećer i cimet i sve dobro promiješajte, da se sastojci sjedine. Narendajte jabuke i dodajte ih smjesi, a zatim dodajte i brašno pomiješano sa praškom za pecivom i kakaom. Kalup za hljeb obložite pek-papirom i preručite smjesu u kalup. Kolač pecite oko sat vremena u rerni zagrijanoj na 160 do 170 stepeni. Kada je pečen, kolač izvadite iz kalupa da se prohladi prije sječenja.
autor:http://aloonline.ba