Slučaj Sulejmanović: Sve urađeno po zakonu

Slučaj Sulejmanović: Sve urađeno po zakonu

Slučaj Sulejmanović

Nermin Sulejmanović, koji je brutalno, prenoseći to uživo na Instagramu, ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a potom još dvoje ljudi u Gradačcu, u krvavi pohod krenuo je nakon što je preuzeo sudsko rješenje koje mu je stiglo.

To je otkriveno danas na zajedničkoj konferenciji za novinare koju su održali Tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) i Uprava policije TK.

Oni su saopštili da je poseban istražni tim zaključio da nije bilo protivzakonitog djelovanja nadležnih službenika u ovom slučaju koji je šokirao javnost.

Dalibor Bingas, postupajući tužilac, otkrio je detalje krvavog pohoda.

„Nermin Sulejmanović je prije otvaranja pošte došao da podigne sudsko rješenje, koje je pokušao podići prethodni dan, ali je Pošta prestala s radom, to je važno zbog motivacije, tajminga onoga što će uslijediti nakon.

On podiže sudsko rješenje kojim Sud odbacuje zahtjev za određivanjem privremenih mjera, otvara ga pred poštarem, toliko je on zainteresovan, potom odlazi kući, slika to rješenje, šalje ga prijatelju, uzima pištolj, kreće u kaznenu misiju, kreće prema kući Pamuković, gdje ranjava Nedima Pamukovića, prisilno odvodi Hećimović sa djetetom“, naveo je tužilac.

Slučaj Sulejmanović

Međutim, kako dodaje tužilac, on se ne vraća kući već se skriva na lokaciji koja nikome nije poznata, a naročito policiji.

„On tu ostaje nekih sat vremena, oko 10.25 on objavljuje, odnosno pušta onaj prenos, gdje usmrćuje suprugu, nakon toga, poslije određenog vremena napušta tu lokaciju.

On se na toj lokaciji nalazi negdje oko 9.30 do 10.30.

Oko 10.39 on je ponovo u gradu.

Traži Džengiza Ondera. Sada obratite pažnju, od 10.43 do 10.57, znači za 14 minuta, on je ranio policajca Huseina Kotorića, usmrtio Denisa Ondera, pucao na Džengiza Ondera na rotoru kod pravoslavne crkve, a potom ga progonio do njegove porodične kuće, gdje ga je usmrtio i teško ranio njegovu suprugu. To se sve odigralo u 14 minuta“, rekao je tužilac, a prenosi N1.

Ubica se, prema riječima tužioca, potom skrivao na jednoj napuštenoj farmi u Ledenicama gdje ga pronalaze pripadnici Specijalne jedinice.

„On kada je shvatio da su u blizni, on izvršava samoubistvo u 13.45“, kazao je tužilac.

NE PROPUSTITE: 

SUSPENDOVANA POLICAJKA IZ GRADAČCA Utvrđena povezanost sa hladnokrvnim ubicom Nerminom Sulejmanovićem

autor: n1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.