Specijalac kroz tunel dopuzao u sud

Specijalac kroz tunel dopuzao u sud

Specijalac kroz tunel dopuzao u sud.

Pripadnik Specijalne policijske jedinice provukao se kroz tunel koji je iskopan u privatnom stanu u podrumu zgrade u Njegoševoj ulici i koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici.

Policajac je, istovremeno, kamerom uspio da snimi taj, 30 metara dugi podzemni prolaz, kojim je šestoro, za sada, nepoznatih osoba spojilo podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u centru Podgorice.

To je Libertasu ispričao jedan od policijskih službenika, koji je uključen u istragu, koja je pokrenuta nakon što je otkriven tunel u depou Višeg suda u Podgorici.

“Istina, kolega specijalac je vitkije građe. Gojazni ne bi mogli proći tim tunelom”, rekao je taj policajac.

Tunel je, kaže, čitavom dužinom obložen drvenim podupiračima, koji su dodatno ojačani pur-pjenom.

„To se nije moglo završiti u kratkom periodu. Kako su uspjeli da pogode pravi izlaz do depoa, vidjećemo „, rekao je Libertasu sagovornik iz policije.

Niko od nadležnih ne zna kako je neprimijećeno proteklo iskopavanje oko 30 metara dugog tunela, kojim su šestoro osumnjičenih povezali podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u samom centru Podgorice.

I dok predstavnici Vlade odgovornost za iskopavanje tunela svaljuju na čelnike suda, iz sudskih institucija odgovaraju da je bezbjednost u rukama Vladinog sektora.

„Nije nam svejedno. Kroz taj tunel mogao je neko da doturi eksploziv i da nas sve digne u vazduh“, rekao je danas jedan od zaposlenih u sudu.

Ni oni nisu čuli nikakvu neobičajenu buku, kao ni nekoliko stanovnika zgrade, u čijem podrumu je pronađen otvor tunela.

„Nikakvu neobičnu situaciju nijesmo primijetili, a što smo rekli i policajcima. Prije nekoliko noći sam vidio da neko iznosi crne vreće iz ulaza. Možda je to bila zemlja iz tunela, a možda i obično smeće“, ispričao je Libertasu jedan od stanara tog dijela grada.

Njegov komšija pretpostavlja da je tunel probijan tokom dana.

„Tada je veća buka u ovom dijelu grada, što zbog velikog broja ljudi, što zbog saobraćaja. Svakako, nikakve mašine se nijesu čule, osim ove koje rade na zgradi suda“, rekao je on.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.