HOROR: Stariji zatvorenik preminuo u Padinskoj Skeli, silovali ga drškom od metle

HOROR: Stariji zatvorenik preminuo u Padinskoj Skeli, silovali ga drškom od metle

Stariji zatvorenik preminuo u Padinskoj Skeli.

Zatvorenik S.B. stariji od 70 godina preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli početkom februara, saznaje “Blic”.

Nezvanično, smrt je, kako se sumnja, posledica silovanja drškom od metle, usled kog je došlo do povreda unutrašnjih organa.

Obdukcija će pokazati precizan uzrok smrti.

Kako nezvanično saznajemo, preminuli je bio u zatvoru zbog izdržavanja kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Tužilaštvo je naložilo istragu kako bi se utvrdili svi detalji njegove smrti.

Kako se sumnja njega su maltretirali stari zatvorenici.

Nakon tragičnog događaja, smenjen je upravnik ovog zatvora.

Povodom ove smrti oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštenjem u kojem navode da je pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika zatvora u Padinskoj skeli.

– Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da “neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani”.

– Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja – dodaju iz Uprave.

Kako nezvanično saznajemo, upravnik ovog zavoda Vladimir Bukvić, koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine, premešten je na niže radno mesto i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

Podsetimo, zatvorenik koji je preminuo početkom februara, bio je na izdržavanju zatvorske kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru, prenosi Blic.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.