POVRIJEĐENE 52 OSOBE Zaposleni priznao propust koji je izazvao sudar vozova kod Odžaka

POVRIJEĐENE 52 OSOBE Zaposleni priznao propust koji je izazvao sudar vozova kod Odžaka

Sudar vozova kod Odžaka.
“Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da je tokom istražnog postupka zaposleni tog preduzeća J.M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak sinoćnje željezničke nezgode kod Odžaka, kada je putnički voz naletio na teretni.

U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog, navedeno je u saopštenju Infrastrukture željeznice Srbije.

Prema preliminarnim informacijama, mašinovođa je, nakon uočavanja prepreke sproveo kočenje i izašao iz kabine i dodatno spriječio teže posljedice.

Isleđenje ove nezgpde vrši istražna komisija “Infrastrukture željeznice Srbije“.

U saopštenju je navedeno da je 17. novembra u 18.42 časova, na regionalnoj pruzi broj 207 Novi Sad – Odžaci – Bogojevo, prilikom saobraćaja voza broj 25412 prevoznika Srbijavoz, između službenih mjesta Ratkovo – Odžaci, došlo je do naleta voza 25412 koji saobraća na relaciji Novi Sad – Subotica na kraj međunarodnog teretnog voza broj 49028 (lok 753-782 i 9 Sgs tovarenih kola kontejnerima, prevoznika Transagent Operator).

Najveća dopuštena brzina kretanja vozova na ovoj dionici je 100 km/h.

Na mjesto nastanka nezgode izlazio je i istražni sudija, pokrajinski inspektor za željeznički saobraćaj i predstavnici CINS-a (Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju).

Prekid u organizaciji saobraćaja vozova na dijelu pruge Ratkovo – Odžaci traje od 18:42 i dalje do sanacije posljedica.

Zbog ove nesreće otkazuju se vozovi za prevoz putnika na relaciji na relaciji Sombor-Novi Sad-Sombor (prevoznik Srbijavoz).

Za otklanjanje posljedica ove nezgode angažovan je pomoćni voz iz Beograda, koji je u stanicu Novi Sad ranžirna stigao u 6.21 i nakon stanične manevre u 7.45 krenuo na lice mjesta.

Iz opšte bolnice u Somboru danas je saopšteno da je od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povrijeđeni u sinoćnjoj željezničkoj nezgodi kod Odžaka jedan sa teškim povredama jetre i prelomima rebara smješten na Jedinici intezivne njege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smješteni na Odjeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara.

U Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano, navela je ta zdravstevna ustanova u saopštenju.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.