Tradicionalna aktivnost: Ulicama Banjaluke prodefilovao Policijski orkestar MUP-a

Tradicionalna aktivnost: Ulicama Banjaluke prodefilovao Policijski orkestar MUP-a

Ulicama Banjaluke večeras je prodefilovao Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske povodom Dana policije Republike Srpske – 4. aprila.

Muzički defile krenuo je od Narodnog pozorišta Srpske, a ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan dočekao ih je kod Palate Republike Srpske gdje je održan kraći koncert. Nakon toga, defile je nastavljen prema Trgu Krajine.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je Srni da je defile Policisjkog orkestra već tradicionalna aktivnost, te da ove godine u njemu učestvuju i gosti – Policijski orkestar MUP-a Srbije, kao i Konjica Policije Srpske.

Ona je navela da su na repertoaru različiti žanrovi od rodoljubivih pjesama, marševa, filmske muzike, te drugih kompozicija.

Na banjalučkom Trgu Krajine ranije danas je, povodom obilježavanja Dana policije, održan taktičko-pokazni zbor MUP-a Srpske, kao i pokazna vježba u kojoj su učestvovali pripadnici jedinica žandarmerije, Policijske uprave Banjaluka, Helikopterske jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Za sutra je planirano služenje parastosa i polaganje vijenaca na Centralno spomen-obilježje nastradalim pripadnicima MUP-a Srpske, kao i održavanje centralne svečanosti u Centru za obuku MUP-a.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.

autor:bl-portal.com foto:bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.