Tramp porazio Hejli u njenoj matičnoj državi

Tramp porazio Hejli u njenoj matičnoj državi

Tramp porazio Hejli u njenoj matičnoj državi

Donald Tramp ostvario je pobjedu nad Niki Hejli i to u Južnoj Karolini, njenoj matičnoj državi što je, prema pisanju tamošnjih medija, težak poraz na njenom putu na republikanskim izborima.

Sudeći prvim rezultatima, Tramp je osvojio blizu 60 odsto glasova, dok je Hejli prikupila nekih 40 odsto glasova.

„Želim samo da kažem da nikada nisam vidio republikansku stranku tako ujedinjenu kao što je sada.

Ovo je fantastično veče“, rekao je Tramp svojim pristalicama na pobjedničkoj zabavi u Kolumbiji.

Ova pobjeda Trampa dolazi nakon ubjedljivih pobjeda u tri države – Ajovi, Nju Hempširu i Nevadi.

Međutim, pobjeda u Južnoj Karolini nad Hejli koja je bila Trampov ambasador u Ujedinjenim nacijama u vrijeme kada je on bio predsjednik SAD-a je težak udarac za njenu kandidaturu.

Obraćajući se svojim pristalicama u Čarlstonu, Hejli je obećala da neće odustati od utrke, tvrdeći da Tramp ipak nema toliku šansu da pobijedi Bajdena na opštim izborima.

Sljedeći republikanski izbori su u Mičigenu, 27. februara

Inače, Hejlino obećanje da neće odustati od utrke frustriralo je Trampa i njegove saveznike. Kažu da Hejli, koja je sebe uporedila sa Davidom koji se bori protiv Golijata, nema put do pobjede, i optužuju je da se oslanja na bogate donatore kako bi „održala neizbježno“, odnosno nastavila utrku bez ikakvih očekivanja za pobjedom.

Njene pristalice pristalice kažu da su zahvalne na njenom prisustvu u utrci. Neki vjeruju da 52-godišnja Hejli postavlja temelje za buduću predsjedničku kandidaturu ili se postavlja kao očigledan drugi izbor momentima kada Tramp više ne bude mogao biti kandidat stranke.

U međuvremenu dok se vodi predsjednička utrka, Tramp se suočava sa 91 optužbom za krivično d‌jelo, kao i sa sve većim pravnim taksama i ogromnim finansijskim kaznama koje je iskoristio iz svog fonda za kampanju da plati.

Na svojim događajima Hejli govori biračima da „nije normalno“ da kandidat provodi više vremena u sudnici nego u kampanji, ili da traži od donatora da mu pokriju pravne račune

autor: http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.