U Tužilaštvu BIJESNI – Rekli smo da će pobjeći

U Tužilaštvu BIJESNI – Rekli smo da će pobjeći

U Tužilaštvu bijesni

Jesmo li rekli da će se to desiti, riječi su kojim bi se, u najkraćem, moga sažeti prva reakcija Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, na činjenicu da je mjere zabrane prekršio Milenko Tomić (62), koji se jutros nije pojavio u Okružnom sudu u ovom gradu, na izricanju presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju.

Podsjetimo, Tomić se, po sili zakona, našao u kućnom pritvoru, jer je proces protiv njega trajao duže od dvije godine, što je zakonski maksimum koliko može ostati iza brave.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zbog toga je ranije iznijelo niz sumnji da Sud namjerno odugovlači ovaj proces.

Kada su dvije godine istekle, Tomić se našao u kućnom pritvoru, a jutros nije došao na izricanje presude.

„Ovakav slijed događaja ovo tužilaštvo je prepoznalo zbog čega se i oglasilo svojim saopštenjem za javnost od 17. januara 2024. godine, a što se ispostavilo kao potpuno opravdana reakcija ovog tužilaštva“, rečeno je za „Nezavisne novine“ iz bijeljinskog tužilaštva.

U Tužilaštvu bijesni

Okružni sud u Bijeljini je nepravosnažno osudio Milenka Tomića na 12 godina zatvora zbog obljube sa djetetom mlađim od 15 godina.

„Objavi presude nije prisustvovao optuženi, sada već nepravosnažno osuđen Milenko Tomić, a postupajućeg tužioca, kao i sve prisutne objavi presude, je Vijeće

Okružnog suda u Bijeljini upoznalo da je on prekršio mjere zabrane napuštanja boravišta na označenoj adresi u Rješenju Okružnog suda.

Na osnovu toga Sud je Milenku Tomiću odredio pritvor na osnovu člana 301. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Kada je riječ o kazni u konkretnom predmetu, Tužilaštvo će nakon dostavljanja pismenog otpravka presude odlučiti da li će uložiti žalbu.

NE PROPUSTITE:

Tomić osuđen za obljubu djevojčice – Predpostavlja se da je POBJEGAO

autor: nezavsine.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.