Uhapšen još jedan Srbin na Kosovu i Metohiji

Uhapšen još jedan Srbin na Kosovu i Metohiji

Pripadnici takozvane Kosovske policije uhapsili su danas Nebojšu Virijevića iz Leška nadomak Leposavića i odredili mu policijski pritvor do 48 sati.

Virijevićev advokat Nebojša Vlajić potvrdio je njegovo hapšenje, navodeći da se Virijeviću na teret stavlja krivično djelo prijetnja.

Virijević je u srijedu, zajedno sa okupljenim građanima Leposavića, ispred opštine protestovao kada je u zgradu opštine pokušao da uđe zamjenik ministra privremenih prištinskih institucija za zajednice i povratak Radojica Radomirović.

Okupljeni građani su izviždali Radomirovića kada je zajedno sa još desetak ljudi pokušao da uđe u zgradu opštine.

Virijević, koji je inače zaposlen kao radnik obezbjeđenja u predškolskoj ustanovi „Veselo djetinjstvo“ u Lešku i sutra će biti izveden pred sudiju kako bi dao izjavu i izjasnio se o optužnici koja mu se stavlja na teret.

Građani Leposavića duže od dva i po mjeseca protestuju ispred zgrade opštine u Leposaviću tražeći da im se omogući povratak na svoja radna mjesta u ovoj opštini, a svoj revolt su iskazali kada su u zgradu opštine počela da dolaze lica koja je imenovao novopostavljeni gradonačelnik izabran sa manje od sto glasova na prethodnim izborima.

Građani se protive novim zapošljavanjima koja su proizvod samovolje Ljuljzima Hetemija i to sve dok je njima zabranjen povratak na radna mjesta.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.