Uhapšena zbog prijetnji ATV-u!

Uhapšena zbog prijetnji ATV-u!

Uhapšena zbog prijetnji ATV-u

Banjalučka policija uhapsila je N.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da je uputila prijeteći imejl na redakciju Alternativne televizije, kao i na mejl adresu jedne političke stranke.

Radi se o osobi koja je i ranije prijetila glavnoj i odgovornoj urednici ATV-a kao i drugim urednicima naše televizije.

U PU Banjaluka navode da je N.Š. osumnjičena za dva krivična djela ugrožavanje sigurnosti.

”Lice N.Š. se sumnjiči da je 03. januara, na zvaničnu mejl adresu političke stranke sa sjedištem u Banjaluci i 13. januara godine na mejl adresu televizije poslalo poruke, čiji sadržaj je kod zaposlenih lica izazvao osjećaj straha i ugroženosti”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Jezive prijetnje redakciji ATV-a: „Pobiću vas pred cijelim svijetom“

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci koje N.Š. koristi.

”Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, navode u policiji.

Dodaju da su sve mjere i radnje preuzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

”Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica N.Š. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, navode u policiji.

Uprava, urednici i ostali zaposleni Alternativne televizije zahvaljuju se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su efikasnom reakcijom u veoma kratkom roku riješili ovaj slučaj.

Svjesni smo da je naša profesija takva da često možemo doći u ovakve situacije.

autor: atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.