Ujak male Danke opisao kobne trenutke prije njenog nestanka: “Prava istina”

Ujak male Danke opisao kobne trenutke prije njenog nestanka: “Prava istina”

Ujak male Danke opisao kobne trenutke prije njenog nestanka.

“Ispričaću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo desilo toga dana. Rijetko šta što je iznijeto u medije je tačno. Zato, krenimo redom.”

Ovim riječima, za Blic, Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), počinje priču o kobnim minutima u kojima je 26. marta u Banjskom polju kod Bora nestala djevojčica za kojom danas traga cijela Srbija, a i dio Еvrope.

Ujak nestale djevojčice je reporterki dao na uvid posljednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

– Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 sati – kaže Dankin ujak, piše Blic.

Danka ranije istog dana već pokušala da ode

Dankin ujak tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije jednom pokušala da ode iz vidokruga majke, ali je majka uspjela da je pozove i vrati blizu sebe.

– Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na mjestu suvozača. Djevojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo par sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo – tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Dragomirović tvrdi i da nije tačno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela djecu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju.

– Kao što možete i da vidite po ovim slikama (daje slike na uvid), napolju je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši napolje i da im je to sumnjivo – kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje sestričine.

Majka mislila da će sama pronaći Danku

Stefan Dragomirović dodaje da Dankina majka, nakon što joj je kćerka nestala, nije odmah digla opštu uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći.

– Ona je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nigdje nije bilo… Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavijestila ga da ne može da pronađe kćerku. Ne znam tačno koje vrijeme je bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali i policiju – kaže Dankin ujak.

Dragomirović je komentarisao i navode koji sugerišu da je sumnjivo što je majka baš tog dana slikala Danku u stvarima u kojima je nestala.

– Moja sestra voli svoju djecu, njena galerija je puna slika njene djece. Ne vidim da je bilo šta tu čudno – kaže Stefan Dragomirović.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.