Ulični koncert „Beogradskog sindikata“ u Banjaluci

Ulični koncert „Beogradskog sindikata“ u Banjaluci

Ulični koncert „Beogradskog sindikata“ u Banjaluci.

Ulični koncert rep sastava „Beogradski sindikat“ započeo je Gospodskoj ulici u Banjaluci pjesmom „Jedina Srpska“ na iznenađenje brojnih prolaznika.

„Sindikalci“ su ovim povodom ujedno najavili i veliki koncert koji će se održati 23. marta u Sportskom centru „Borik“, a na mini kocertu redale su se numere „Balada desidenta“, „Sistem te laže“, te „Jedina Srpska“ na bis.

„Ovo nam je prvi put za ovih 25 godina da nastupamo ovako gerilski na ulici i hvala Bogu nisu nas pohapsili. Mislim da su ljudi koji su se slučajno našli ovdje uživali i bila nam je velika čast da nastupimo. Nadam se da će Borik biti dovoljno velik da prihvati sve zainteresovane za koncert i mnogo se radujemo i puno nam je srce. Super je bilo ovo danas, obasjalo nas je ovo sunce“, rekao je Ognjen Janković, član „Beogradskog sindikata“.

Užurbanu gradsku atmosferu razdrmale su rime jednog od najpoznatijih sastava našeg regiona, zaustavljajući brojne radoznale prolaznike.

Foto: Velibor Trpić
Foto: Velibor Trpić

„Drago mi je da ovako izbliza vidim i upoznam sindikalce, jedva čekam veliki koncert u ‘Boriku’ krajem mjeseca“, rekao je za „Nezavisne“ Miloš Derajić.

Nakon svirke članovi benda su razgovarali i družili se sa fanovima, uz fotografisanje i medijska pitanja.

Naime, „Beogradski sindikat“ 23. marta u Banjaluci započinje veliku rođendansku turneju kojom će proslaviti 25 godina postojanja grupe. Članovi benda su posebno vezani za svoju publiku preko Drine, kojoj su i posvetili pjesmu „Jedina Srpska“.

Foto: Velibor Trpić
Foto: Velibor Trpić

„Beogradski sindikat“ je nastao 21. marta 1999. godine, ujedinjenjem grupa Red Zmaja, TUMZ (Tehnika upravljanjem mikrofonom i znanjem) i solo em-sija Feđe Dimovića (MC Flex). Veliki proboj u javnosti postižu pjesmom „Govedina“ sa albuma „BSsst tišina“, dok će njihov drugi studijski album „Svi zajedno“ postići veliki uspjeh.

Njihove pjesme često ukazuju na različite probleme u društvu, a među najpoznatijim su „Niko ne može da zna“, „Welcome to Srbija“, „Pravo kroz vetar“, „Zajebi“ i „Svedok saradnik“.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.