Uočen kako krade šumu: Predao se muškarac koji je povrijedio dva policajca tokom bjekstva

Uočen kako krade šumu: Predao se muškarac koji je povrijedio dva policajca tokom bjekstva

Muškarac Avdo Dahić, za kojim su tragali pripadnici MUP Kantona Sarajevo zbog toga što je tokom bjekstva udario dva policijska službenika, predao se sinoć policiji.

On je u 22.20 u pratnji advokata Senada Dupovca, pristupio u Policijsku stanicu Hadžići i negirao krivično djelo za koje ga se sumnjiči. Kako se saznaje, on tvrdi da nije bio kući sve vrijeme, te da mu niko nije došao na vrata.

Pobjegao sa lica mjesta

Kako je Avaza ranije objavio, Dahić je uočen kako krade šumu. On je tokom bjekstva povrijedio dva policijska službenika. Jedan policajac zadobio je teške povrede, ali na sreću nije životno ugrožen.

Dahić je prvo kombijem udario jednu patrolu i povrijedio policajca, a nakon što su za njim počeli pucati, jer se nije zaustavljao, vratio se u rikverc i pregazio još jednog policajca.

Jednom policajcu slomljen je kuk. Nakon toga je Dahić pobjegao sa lica mjesta.

Šta kažu iz policije

U toku preduzimanja zakonskih radnji zaustavljanja terenskog motornog vozila, vozač je pokušao vozilom pregaziti policijske službenike, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio teže, a jedan lakše tjelesne povrede.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Opštoj bolnici „Prim. dr. Absulah Nakaš“ u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se na licu mjesta izvrši uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Ubistvo u pokušaju i Napad na ovlaštenu službenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela, policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti A.D., rođen 1995. godine, nastanjen u Hadžićima, te intenzivno rade na njegovom pronalasku – naveli su iz MUP KS u saopštenju.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.