Utopile se dvije žene u Hrvatskoj

Utopile se dvije žene u Hrvatskoj

Slovenački ronilački savez objavio je da je kod Sušca nastradala njihova članica Irena Čok, predsjednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza.

Kod Blata na Korčuli juče je tokom ronjenja uz instruktora smrtno nastradala 39-godišnja državljanka Slovačke, dok je istog dana samo par sati kasnije tokom ronjenja nastradala 46-godišnja državljanka Slovenije, javlja Morski.hr.

„U poslijepodnevnim satima, točnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjenja na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primijećeno je da 39-godišnja državljanka Slovačke pluta na površini.

Pokušana je reanimacija na licu mjesta, no mrtvozornica je konstatovala smrt u 17.30.

Obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku, a tijelo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti“, potvrdila je za Morski.hr Andrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

„Istog dana, oko 18.30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba u dobi od 64  i ženska osoba u dobi od 46 godina s ronilačkom opremom su ronili na predjelu otoka Sušac, opština Lastovo.

Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronioc koji ju je zatekao kako pluta bez svijesti“, kazala je.

autor:agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.