Vučić i Dodik u Beogradu

Vučić i Dodik u Beogradu

Vučić i Dodik u Beogradu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se danas u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će razgovarati o Svesrpskom Saboru, koji će biti održan 8. juna.

Dodik je naglasio da na dan Sabora dolazi iz Rusije, te da će se na tom skupu okupiti svi segmenti srpskog društva, da će biti organizovani nastupi folklora na različitim lokacijama, a zajedničko okupljanje planirano je na Slaviji.

On je dodao da će poslije toga uslijediti Sabor na kome će usvojiti deklaraciju koja bi trebalo da sadrži smjernica kojim putem ići dalje, kao i odgovore na aktuelna pitanja, napomenuvši da će tome prethoditi zajednička sjednica dvije vlade koje će nastaviti da rade na riješavanju svih pitanja.

Dodik je za TV Prva naglasio da zahvaljujući Vučiću razumijevanje i poimanje Republike Srpske nikada u Srbiji nije bilo značajnije i bolje i poručio da rukovodstva zajedno “ruše i Drinu” u smislu administrativnih i drugih peripetija.

On je ukazao da ideja o Srpskoj kao samostalnoj državi mora da zaživi među Srbima.

Dodik je napomenuo da je u Srbiji mnogo ljudi sa prostora BiH, odnosno Republike Srpske i da ga raduje svaki kontakt sa njima, a sreća je, kaže, što i Vučić ima empatiju prema tim ljudima.

On je podsjetio i kako je Srbija ustala što se vidjelo u Njujorku prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici, te dodao da je tada poslao poruku Vučiću kako je ponosan na njega.

U njemu, kaže, živi osjećaj tuge što srpske žrtve nisu jednako vrednovane i podsjetio na tragični slučaj četvoročlane porodice Gavrilović iz Konjica, koji su ubijeni samo zato što su Srbin, a zločinci su naknadno ubili dječaka koji je bio preživio.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.