Vulić: Imam informacije da je Šmit PISAO instrukcije kako da se Trivićeva ponaša na posebnoj sjednici

Vulić: Imam informacije da je Šmit PISAO instrukcije kako da se Trivićeva ponaša na posebnoj sjednici

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da će poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić na današnjoj posebnoj sjednici parlamenta igrati dvostruku igru u namjeri da ispuni naloge stranaca, što mora, ali i da pokuša da zadovolji i želje naroda u Srpskoj zbog predstojećih izbora.

„Za razliku od nje i njenih ‘vratolomija’ s ciljem da iz svega izađe ‘čista’ i pred svoje mantore, ali i narod, odnosno potencijalne birače, Milorad Dodik ima samo jedan cilj – da odbrani dostojanstvo i strateške interese Republike Srpske“, istakla je Vulićeva povodom današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana izjava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru NJemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Vulićeva je naglasila da su strani mentori, predvođeni njemačkim turistom Kristijanom Šmitom, priskočili „u pomoć“ Jeleni Trivić kako bi je izbavili iz ove nezavidne situacije i poslali joj tri rješenja, odnosno opcije prvenstveno za njeno, ali i ponašanje ostalih opozicionih poslanika na današnjoj sjednici parlamenta Srpske.

„U prvoj se Trivićevoj sugeriše da se pojavi na sjednici i stavi fokus na teme koje građane bole, a o kojima su s njom već razgovarali, a to su kriminal i korupcija. Prema tim uputama, Trivićeva na tome treba što više da insistira kako bi isprovocila Dodika“, rekla je Vulićeva, dodavši da se u instrukcijama jasno poručuje Trivićevoj – „Što više isprovocirate Dodika, biće bolje za Vaš rejting, a tokom glasanja, izađite iz sale i objasnite medijima da je sjednica predizborni trik“.

Prema riječima Vulićeve, druga opcija koju su Trivićevoj ponudili njeni nalogodavci jeste da uopšte ne ide na sjednicu, a argumenti i opravdanje pred biračima je da „ne želi učestvovati u predizbornim trikovima“ i samim tim izbjegla bi i glasanje.

„A treća uputa Trivićevoj glasi: ‘Kako biste sačuvali svoju ulogu patriote, bitno je da se pojavite. Tokom glasanja napustite salu, a ostale kolege podijelite. Jedni neka prate Vas, drugi neka glasaju i na taj način imate argument za javnost'“, istakla je Vulićeva.

Ona je dodala da je ovu informaciju dobila od pojedinih opozicionih poslanika koji su zgroženi sadržajem instrukcija koju je, kako su rekli, Šmit pisao za svog pulena Jelenu Trivić.

Vulićeva je dodala da instrukcije nose naziv: „Upute za poslanike opozicije u manjem bh. entitetu“.

U Banjaluci će danas biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru NJemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Odluka o davanju agremana usvojena je bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2. septembra.

Sjednica Narodne skupštine Srpske sa ovom, jedinom tačkom dnevnog reda zakazana je za danas u 12.00 časova na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je u izjavi dostavljenoj parlamentu Srpske, između ostalog, naveo da odluku o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH nije mogao da prihvati jer unaprijed zna da on dolazi da provodi malicioznu politiku svoje zemlje nad srpskim narodom.

On je u izjavi ukazao da zadiranje u Dejtonski mirovni sporazum i nametanje izmjena Ustava direktno vodi ukidanju Republike Srpske, i da on, kao legitimni predstavnik Republike Srpske u Predsjedništvu BiH, ne može prihvatiti imenovanje pomenutog ambasadora.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.