SUTRA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA Za jedan dan 49 tačaka dnevnog reda

SUTRA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA Za jedan dan 49 tačaka dnevnog reda

Za jedan dan 49 tačaka dnevnog reda.
Skupština grada Banjaluka održaće sutra sjednicu na čijem su dnevnom redu Nacrt ovogodišnjeg rebalansa budžeta i utvrđivanje stope poreza na nepokretnosti

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da će se na dnevnom redu naći 49 tačaka za koje se nada da će biti usvojene i da će sutra biti završeno zasjedanje.

Ninković je naveo da Nacrt rebalansa budžeta iznosi 222.992.000 KM, te da je u odnosu na početni budžet za ovu godinu povećan za više od 11 miliona KM.

–Razumijem gradonačelnika da je našao neke nove prihode, ali razočara rashodovna strana koja se odnosi na 2023. godinu, što znači da u dokumentu koji treba da definiše dug iz prethodne godine neće na takav način ozbiljno prihvatiti i prikazati sve dugove jer pokušava da kroz rebalans definiše nešto što nije stvarno – rekao je Ninković.

Kada je riječ o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti, Ninković je rekao da taj porez, koliko god gradonačelnik smatra da je to njegov 100 odstotni izvor, pola mora vratiti građanima.

– Prije svega mislim na porodice čija djeca idu u privatne vrtiće, kojima se mora pomoći tim porodicama jer aktuelna Gradska uprava nije izgradila nijedan vrtić i time nije omogućeno svim roditeljima da se ravnopravno postave na javnom konkursu za prijem djece u javne vrtiće – kaže Ninković.

On je naveo da će se na dnevnom redu naći i tačka koja se odnosi na reorganizaciju preduzeća “Akvana” gdje se ukida svako moguće pravo Skupštine grada da kao osnivač utiče na odluke.

– Vidjećemo kako će to odbornici prihvatiti

, mislim da to nije dobro, jer smo mi kao osnivač i odgovorni za to javno preduzeće i za poslovanje tog javnog preduzeća – rekao je Ninković.

Očekuje da će sutra biti prisutno dovoljno odbornika da se provede rasprava i diskusija, a onda i samo glasanje.

sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na dnevnom redu naći će se i set regulacionih planova koji već nekoliko zasjedanja nisu bili predmet razmatranja, kao i pitanje subvencija u prevozu.

Pred odbornicima će biti i set prijedloga odluka o zamjeni nekretnina sa individualnim licima u Banjaluci, kao i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih investicija, a riječ je o 1,5 milion KM, koji se odnose na finansiranje projekta izgradnje sportske gimnazije – sportskog odjeljenja u Gimnaziji.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.