Zapaljen autobus sa navijačima FK Borac- Više povrijeđenih i privedenih

Zapaljen autobus sa navijačima FK Borac- Više povrijeđenih i privedenih

Pred posljednje utakmice 33. kola fudbalske Premijer lige BiH došlo je do navijačkih nereda na Kupresu, a iz tamošnje policije potvrđenoje da su u sukobu bili navijači Borca (Lešinari) i najvjerovatnije navijači Željezničara (Manijaci).

Između dvije navijače grupe došlo je do žestokog fizičkog sukoba, a nakon tuče ima i nekoliko povrijeđenih navijača, kao i onih koji su lišeni slobode.

Klix.ba saznaje da je autobus s navijačima Borca u potpunosti uništen. Oni su danas krenuli na gostujuću utakmicu u Posušje, dok je Manijacima s druge strane zabranjeno gostovanje u Tuzli te su namjenski došli na Kupres.

„Oko 14:30 sati Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Uvtrdili smo da se radi o navijačima fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke koji su krenuli na utakmicu u Posušje. Što se tiče druge grupe, najvjerovatnije da se radi o navijačima Željezničara. Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni osobe su privedene u policijsku upravu, a manji broj osoba je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhapšeno je za sada desetak osoba“, rekao je za Klix.ba porparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

autor:klix.ba, foto:klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.