Nekoliko vagona ispalo iz šina, poginuo vatrogasac: Zbog poplava i odrona apokaliptične scene iz Njemačke

Nekoliko vagona ispalo iz šina, poginuo vatrogasac: Zbog poplava i odrona apokaliptične scene iz Njemačke

Zbog poplava i odrona apokaliptične scene iz Njemačke.

Situacija sa poplavama na jugu Njemačke ostaje napeta. Meteorološka služba (DVD) ponovo je upozorila na jake grmljavine i jaku kišu. Nevrijeme se može očekivati do ponedeljka.

Nekoliko vagona putničkog voza zbok klizišta je iskočilo iz šina kod grada Švabiš Gmunda na jugozapadu Njemačke.

Njemačke vlasti saopštile su da niko nije povrijeđen i da je svih 185 putnika bezbjedno evakuisano iz voza, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

Prema podacima državne željezničke kompanije „Dojče ban“ prva dva vagona iskočila su iz šina, ali se nisu prevrnuli. Klizište je zahvatilo tridesetak metara obje linije pruge.

Specijalizovane službe uspjele su da očiste jedan dio pruge ali je linija i dalje zatvorena za saobraćaj brzih vozova.

Padavine za 24 sata kao za mjesec dana

U pojedinim regionima na jugu Njemačke registrovane su veće količine kiše za 24 časa nego što padne u uobičajenim okolnostima za cijeli mjesec, javila je danas njemačka Meteorološka služba (DVD).

Prema podacima DVD, u Kislegu u pokrajini Baden-Virtemberg u petak, 31. maja, palo je 130 litara kiše po metru kvadratnom.

U ovom regionu u normalnim uslovima mjesečno u ovo doba godine padne 118 litara kiše po metru kvadratnom, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

U mjestu Bad Vorishofen u susjednoj pokrajini Bavarskoj za 24 časa palo je 129 litara kiše po metru kvadratnom. Mjesečni prosijek padavina je oko 101 litre kiše po metru kvadratnom. Slične vrijednosti registrovane su širom regiona.

Poginuo vatrogasac, i vojska u akciji spašavanja

Tokom operacije spašavanja ugroženih od poplava u Bavarskoj je poginuo vatrogasac. On je bio u gumenom čamcu kada je potonuo i njegovo tijelo pronađeno je rano jutros. Preostala tri vatrogasca su spasena.

Meteorološke službe najavljuju nove padavine u regionima oko Augzburga, Nirnberga, Bamberga i Regenzburga.

U operacije pomoći ugroženima u regionu uključila se i njemačka vojska. Nakon pucanja brane, više stotina ljudi je evakuisano, dok je to učinjeno i u zatvoru Memingen zapadno od Minhena.

Poplave nanose štetu ne samo u južnoj Njemačkoj, već i u Hesenu. Na A7 je došlo do udesa nakon što je autoput poplavio obližnji potok. Voda je na nekim mjestima bila visoka 80 centimetara. U Alsfeldu je bilo nekoliko odrona blata, a i podrumi su se punili vodom.

autor:http://mpndo.ba

 

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.