Topić: Stanivuković ometa rad institucija

Topić: Stanivuković ometa rad institucija

Sa današnjeg zasjedanja Skupštine grada opet su, na zahjev gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, povučene tačke dnevnog reda, koje se odnose na imenovanje članova upravnih odbora više ustanova, Banskog dvora, Centra za socijalni rad, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Doma zdravlja i Gradske razvojne agencije.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić iskazao je nezadovoljstvo zbog ove odluke gradonačelnika.

On je naveo kako su određeni potezi gradonačelnika nepromišljeni.

„Istekli su im svi mandati, te oni sad funkcionišu bez mandata. Gradonačelnik je dužan da imenuje odgovorno lice te da obezbjedi da ustanove funkcionišu neometano. Raspisan je konkurs i sve ostale procedure su ispoštovane te su poslate Gradskoj upravi da to potvrdi, što se, kao što se da primijetiti, nije desilo“, rekao je Topić.

Dodaje da je ovo treći put da gradonačelnik Stanivukovic povlači sa Skupštine imenovanje odbora, te da na ovaj način pokušava da ih ucjenjuje.

Navodi da će klub odbornika SNSD-a sutra sazvati kolegijum kako bi sazvali vanrednu Skupštinu grada Banjaluka, da bi se raspravljalo o ovoj temi, te ukoliko gradonačelnik ne bude htio pristupiti tome, biće prisiljeni podići krivičnu prijavu zbog ometanja rada ovih institucija.

Da je situacija alarmantna rekli su i iz Banskog dvora gdje navode da od decembra nemaju nadzorni odbor te da ne mogu nikakve odluke da donose te su praktično paralizovani.

Istog mišljenja su i iz Centra za socijalni rad.

Oni kažu da zbog ovakve situacije ne mogu da izdaju nikakva rješenja te ne mogu da pomognu oni građanima koja je to potrebno.

„Mi nemamo od decembra Upravni odbor, apelovali smo gradu da ističu mandati, a ne može stari saziv da provodi dalji rad jer nema tog propisa, pa radimo u skraćenom sazivu. Ne možemo nova rješenja da izdajemo za novčanu pomoć, za pomoć bolesnicima, ne možemo nikakva rješenja da izdajemo bez odbora. Apelujemo na gradonačelnika da usvoji našu tačku da bi mi mogli dalje da funkcionišemo“, kaže direktor Centra za socijalni ras Irena Joldžić

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.