Ako vam je kosa često masna, ovaj trik provjereno funkcioniše

Ako vam je kosa često masna, ovaj trik provjereno funkcioniše

Ova metoda je idealna za one s tankom kosom i masnim tjemenom. Šta ako vam kažemo da bi jednostavnom promjenom načina pranja kose dovelo do boljeg izgleda pramenova, koji više ne bi izgledali “beživotni” i puni volumena.

Obrnuto pranje

Riječ je o obrnutom pranju kose koje obećava pramenove pune volumena, a ona podrazumijeva korištenje regeneratora prvo, a zatim šampona. To je obrnuto od standardnog pranja kose. Iako djeluje čudno, tehnika obrnutog pranja je isprobana i ima brojne potencijalne prednosti.

Ako prvo njegujete kosu, pretpostavlja se da će vaši pramenovi lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke. Šamponiranje nakon toga također pomaže u uklanjanju dijela regeneratora koji potencijalno može da umasti pramenove i učini ih teškima, kao što je slučaj kod standardnog pranja kose. Sve navedeno može vam pomoći da vaša kosa izgleda sjajnije i mekše.

Težina i vlaga

Proces je jednostavan – prvo pokvasite kosu, zatim nanesete regenerator. Odmah nastavite s šamponiranjem, a na kraju kosu dobro isperite. Ova tehnika je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem, zato što uklanja upravo taj dio težine i vlage regeneratora prije nego što počnete sa oblikovanjem. U slučaju da imate suhu i grubu ili kovrdžavu kosu, ovaj metod nije najidealniji, gdje je korak regeneracije koristan za dodavanje dodatne vlažnosti.

Izvor: avaz.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.